ЗВІТ

про діяльність депутатської групи Верховної Ради України

з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сенегал за 2023 рік

Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сенегал була сформована 28 квітня 2023 року, до складу якої на сьогодні входять 6 народних депутатів:

1.                 Брагар Євгеній Вадимович - Керівник групи Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"

2.                 Юрчишин Петро Васильович   - Заступник керівника групи Група "Партія "За майбутнє"

3.                 Швець Сергій Федорович  - Секретар групи Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"

4.                 Ананченко Михайло Олегович - Член групи Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"

5.                 Копиленко Олександр Любимович - Член групи Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"

6.                 Перебийніс Максим Вікторович - Член групи Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ".

Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Сенегал, як і будь-яка інша група міжпарламентських зв'язків, має на меті розвиток та підтримку двосторонніх відносин між Україною та Сенегалом.

Основні завдання цієї групи включають:

Зміцнення дипломатичних зв'язків: Підтримка та розвиток дружніх відносин на парламентському рівні між Україною та Сенегалом.

Сприяння політичному діалогу: Встановлення та підтримка діалогу між парламентарями двох країн з метою обговорення двосторонніх та міжнародних питань.

Економічне співробітництво: Сприяння розвитку економічних відносин, в тому числі торгівлі, інвестицій та співпраці в сферах, таких як аграрний сектор, енергетика та інші ключові галузі.

Культурний обмін: Підтримка культурного обміну між двома країнами, включаючи організацію культурних заходів, виставок, фестивалів тощо.

Співпраця у сфері освіти та науки: Заохочення обміну досвідом та співпраці у сферах освіти та науки, включаючи академічні обміни та наукові проекти.

Географія Сенегалу досить різноманітна, включаючи рівнини, болота, і височини. Країна відома своїми піщаними пляжами та важливими природними ресурсами.

 

Державні символи:

Прапор Сенегалу складається з трьох вертикальних полос зеленого, жовтого та червоного кольорів з зеленою зіркою посередині. Герб і національний гімн ("Pincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons") також є важливими символами національної ідентичності.

Політичний устрій:

Сенегал є президентською республікою, де президент виступає главою держави.

Підтримка української діаспори: Захист інтересів української діаспори в Сенегалі, підтримка зв'язків з українською громадою.

Взаємодія у міжнародних організаціях: Співпраця у рамках міжнародних організацій, як-от ООН, для спільного вирішення глобальних проблем і підтримки міжнародного права.

Офіційна назва та розташування:

Сенегал, повна назва - Республіка Сенегал, знаходиться в Західній Африці. Це країна з виходом до Атлантичного океану, що робить її важливим вузлом в регіоні.

Столиця та найбільше місто:

Дакар - столиця і найбільше місто Сенегалу. Відоме своїм історичним значенням і як головний портовий та адміністративний центр країни.

Офіційні мови:

Французька мова є офіційною мовою Сенегалу, відображаючи його колоніальне минуле під управлінням Франції.

Релігійний склад населення:

Переважна більшість населення Сенегалу сповідує іслам (суніти), але також присутні християнські та індигенні африканські релігії.

Загальна площа та чисельність населення:

Країна займає площу близько 196 723 км² і має населення приблизно 16 мільйонів людей.

Валюта та часовий пояс:

Валютою є Західноафриканський франк (CFA). Часовий пояс - UTC.

Географія:

Економіка:

Економіка Сенегалу ґрунтується на сільському господарстві, рибальстві, фосфатів видобутку та туризмі. Важливими експортними товарами є арахіс та бавовна.

 

Пам'ятки:

Сенегал відомий своїми культурними та природними пам'ятками, включаючи острів Горея, Національний парк Ніоколо-Коба, Стоун Серклз, Лак Роз.

Дипломатичні відносини з Україною:

Відносини між Україною та Сенегалом охоплюють торгівлю, освіту та культурний обмін. Обидві країни співпрацюють у різних міжнародних форумах.

У 2024 році група планує продовжувати роботу над розвитком міжпарламентських відносин між Україною та Республікою Сенегал у різноманітних сферах, а саме: поглиблення дипломатичних та політичних зв'язків, інтенсифікація діалогу на високому рівні, включаючи офіційні візити та зустрічі між парламентаріями України та Сенегалу; розширення економічного співробітництва: розробка спільних ініціатив та проектів, спрямованих на збільшення торгівлі, інвестицій та співпраці у ключових економічних секторах; культурний та освітній обмін: організація культурних заходів, фестивалів, виставок, а також програм академічного обміну для студентів та науковців.

Голова депутатської групи

Верховної Ради України

з міжпарламентських зв’язків                                                         Брагар Є.В.

з Республікою Сенегал

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Звіти”

29 лютого 2024 09:16
23 лютого 2024 10:56
23 лютого 2024 10:50
16 лютого 2024 14:41
06 лютого 2024 11:51
01 лютого 2024 11:47
01 лютого 2024 11:42
31 січня 2024 16:47
23 січня 2024 14:31
23 січня 2024 13:08