ЗВІТ

ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТСЬКОЇ ГРУПИ

ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

З МІЖПАРЛАМЕНТСЬКИХ ЗВ’ЯЗКІВ З ДЕРЖАВОЮ ІЗРАЇЛЬ

ЗА 2023 РІК

 

Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських звязків з Державою Ізраїль почала свою діяльність 18 листопада 2019 року. До складу групи входить 70 народних депутатів України.

24 січня 2023 року співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль Олександр Куницький направив лист до Кнесету Держави Ізраїль з висловленням вітань з нагоди призначення на посади співголів парламентської групи дружби Ізраїль-Україна членам Кнесету пану Йоелю Едельштейну та пану Зееву Елькіну. Також, з подякою членам парламентської групи дружби та всьому народу Держави Ізраїль за підтримку України у складні часи військової агресії російської федерації, та з пропозицією організувати зустріч членів парламентських груп дружби в Україні чи в Ізраїлі з метою зміцнення та розвитку дружніх відносин між державами.

20 лютого 2023 року українські парламентарі - члени групи міжпарламентського співробітництва, зустрічали у стінах Верховної Ради України депутатів Кнесету Держави Ізраїль – співголів парламентської групи дружби Ізраїль-Україна пана Йоеля Едельштейна та пана Зеева Елькіна. Ізраїльські парламентарі висловили слова підтримки усьому народові України, та побажання наснаги та мужності у протистоянні військовій агресії російської федерації. Акцентували увагу на спільній історичній спадщині України та Ізраїлю, яка об’єднує обидва народи, і необхідності взаємних зусиль задля її збереження.

 

 

У період часу з 13 по 16 квітня 2023 року народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль Олександр Куницький перебував у відрядженні в Державі Ізраїль. Метою відрядження був розвиток та зміцнення дружніх відносин між країнами, налагодження стратегічної комунікації та обговорення питань двостороннього співробітництва. Під час відрядження було проведено зустрічі з  громадяни України, які вимушено тимчасово перебувають в Державі Ізраїль у зв’язку з війною росії проти України, з волонтерами, представниками благодійних організацій, які організовують та забезпечують належні умови для прибувших до Ізраїлю громадян України, представниками неурядових організацій та підприємцями. Під час зустрічі громадяни України повідомили про складнощі в отриманні будь-яких послуг у Посольстві України в Державі Ізраїль через відсутність можливості здійснювати платежі та розрахунки картами українських банків. З метою усунення проблеми та налагодження зазначених процесів, співголовою групи дружби Олександром Куницьким було направлено лист до Надзвичайного і Повноважного Посла України в Державі Ізраїль.

24 січня 2023 року співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль Олександр Куницький направив лист до Кнесету Держави Ізраїль з висловленням слів вдячності парламентарям та всьому народу Держави Ізраїль за підтримку України у складні часи, що склалися через повномасштабну війну російської федерації проти України, та запросив членів депутатської групи міжпарламентського співробітництва у зручний час відвідати Київ.

У період часу з 03 по 07 липня 2023 року народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль Олександр Куницький перебував у відрядженні в Державі Ізраїль. Метою відрядження був заклик державної влади Ізраїлю до збереження єдності разом з усією світовою спільнотою в підтримці України та посиленні санкцій щодо російської федерації і усіх, хто підтримує російський режим. Необхідність засудження на парламентському рівні дій російської федерації на території України, та визнання росії державою агресором.

У вересні 2023 року співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль Олександр Куницький направив лист співголовам парламентської групи дружби Ізраїль-Україна пану Йоелю Едельштейну та пану Зееву Елькіну у якому висловив вдячність членам парламентської групи дружби та всьому народу Держави Ізраїль за підтримку України у складні часи, що склалися через повномасштабне військове вторгнення російської федерації в Україну. А також запросив членів парламентської групи дружби у зручний час відвідати Київ, або розглянути можливість зустріти народних депутатів України - членів групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з державою Ізраїль у Державі Ізраїль з метою зміцнення та розвитку дружніх відносин між державами.

25 жовтня 2023 року у стінах Верховної Ради України відбулася зустріч народних депутатів України – членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Міхаелем Бродським.

Під час зустрічі пан Посол звернувся до народних депутатів України з проханням та закликом про підтримку Держави Ізраїль у складний час військової агресії ХАМАСу проти Ізраїлю. Також, запросив народних депутатів – членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських звязків з Державою Ізраїль відвідати Ізраїль на знак солідарності та підтримки.

Окрім цього, пан Посол закликав український Парламент розглянути питання визнання ХАМАСу та Хезболли терористичними організаціями.

У свою чергу народні депутати України наголосили на необхідності визнання Парламентом Ізраїлю Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, а також, про важливість та нагальну необхідність засудження на парламентському рівні дій російської федерації на території України, та визнання Росії державою агресором.

Учасники зустрічі висловили слова підтримки, солідарності та єдності народів України та Ізраїлю.

 

Слід зазначити, що двосторонні відносини між Україною та Державою Ізраїль демонструють позитивну динаміку, а співпраця щодо широкого кола питань надає перспективи для подальшого співробітництва між нашими державами в багатьох сферах.

 

 

 

З повагою

Співголова групи з міжпарламентських

звязків з Державою Ізраїль

народний депутат України                                                Олександр КУНИЦЬКИЙ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Звіти”

29 лютого 2024 09:16
23 лютого 2024 10:56
23 лютого 2024 10:50
16 лютого 2024 14:41
06 лютого 2024 11:51
01 лютого 2024 11:47
01 лютого 2024 11:42
31 січня 2024 16:47
23 січня 2024 14:31
23 січня 2024 13:08