Делегація Верховної Ради України та представників Житомирської області відвідала з робочим візитом м.Таллінн

07 липня 2022, 10:08

З 4 по 6 липня 2022 р. в Таллінні з робочим візитом перебувала делегація Верховної Ради України та представників Житомирської області. Верховну Раду України представляли Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, народні депутати Арсеній Пушкаренко, Тетяна Циба та Максим Перебийніс.

Делегація провела зустрічі з Спікером Рійгікогу Юрі Ратасом, Міністром підприємництва та інформаційних технологій / в.о. Міністра закордонних справ Естонії Андресом Суттом, представниками Міністерства фінансів Естонії, парламентською групою Україна – Естонія Рійгікогу, керівництвом Міжнародного центру безпеки та оборони / ICDS.  Окрема зустріч була проведена  Головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександром Мережком зі своїм візаві – Головою Комісії із закордонних справ Рійгікогу Марко Міхкельсоном.

Під час проведених зустрічей Українська сторона подякувала за допомогу, яка надається Україні для боротьби з російською військовою агресією та непохитну підтримку на євроінтеграційному напрямі, зокрема, за надання Україні статусу країни – кандидата на вступ до Євросоюзу. 

Окремо було обговорено подальші кроки та створення нових форматів для поглиблення міжпарламентської взаємодії. 

У ході зустрічей сторони детально обговорили питання допомоги Естонії у післявоєнній відбудові Житомирщини, а також залучення інших країн. 

Естонська сторона запевнила представників Верховної Ради України та Житомирської області у своїй непохитній позиції щодо підтримки України у боротьбі з російською агресією. Було наголошено на подальшому наданні всебічної підтримки України у боротьбі з російською військовою агресією, зокрема на політичному, військовому, гуманітарному та інших напрямах.

Сторони також обмінялися думками стосовно ситуації в Україні в контексті війни рф проти України, а також з питань євроатлантичної та регіональної безпеки. 


Під час візиту Українські парламентарі та представники Житомирської області мали можливість ознайомитись з роботою Естонського центру міжнародного розвитку, Естонської асоціації меблевої промисловості, Естонського союзу житлово-будівельних кооперативів, модульного шпиталя, Східно-Талліннської центральної лікарні, Естонської футбольної асоціації напряму Barnhaus Департаменту соціального страхування, компаній Nordecon, Barrus, Inf Ehitus.