З 4 по 6 липня 2022 р. в Таллінні з робочим візитом перебувала делегація Верховної Ради України та представників Житомирської області. Верховну Раду України представляли Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, народні депутати Арсеній Пушкаренко, Тетяна Циба та Максим Перебийніс.

Делегація провела зустрічі з Спікером Рійгікогу Юрі Ратасом, Міністром підприємництва та інформаційних технологій / в.о. Міністра закордонних справ Естонії Андресом Суттом, представниками Міністерства фінансів Естонії, парламентською групою Україна – Естонія Рійгікогу, керівництвом Міжнародного центру безпеки та оборони / ICDS.  Окрема зустріч була проведена  Головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександром Мережком зі своїм візаві – Головою Комісії із закордонних справ Рійгікогу Марко Міхкельсоном.

Під час проведених зустрічей Українська сторона подякувала за допомогу, яка надається Україні для боротьби з російською військовою агресією та непохитну підтримку на євроінтеграційному напрямі, зокрема, за надання Україні статусу країни – кандидата на вступ до Євросоюзу. 

Окремо було обговорено подальші кроки та створення нових форматів для поглиблення міжпарламентської взаємодії. 

У ході зустрічей сторони детально обговорили питання допомоги Естонії у післявоєнній відбудові Житомирщини, а також залучення інших країн. 

Естонська сторона запевнила представників Верховної Ради України та Житомирської області у своїй непохитній позиції щодо підтримки України у боротьбі з російською агресією. Було наголошено на подальшому наданні всебічної підтримки України у боротьбі з російською військовою агресією, зокрема на політичному, військовому, гуманітарному та інших напрямах.

Сторони також обмінялися думками стосовно ситуації в Україні в контексті війни рф проти України, а також з питань євроатлантичної та регіональної безпеки. 


Під час візиту Українські парламентарі та представники Житомирської області мали можливість ознайомитись з роботою Естонського центру міжнародного розвитку, Естонської асоціації меблевої промисловості, Естонського союзу житлово-будівельних кооперативів, модульного шпиталя, Східно-Талліннської центральної лікарні, Естонської футбольної асоціації напряму Barnhaus Департаменту соціального страхування, компаній Nordecon, Barrus, Inf Ehitus.

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 09:53
19 квітня 2024 09:33
16 квітня 2024 17:27
15 квітня 2024 17:54
15 квітня 2024 09:10
09 квітня 2024 17:00
04 квітня 2024 14:48
04 квітня 2024 14:23
03 квітня 2024 17:09
14 березня 2024 17:21