СТЕНОГРАМА

засідання Комітету з питань зовнішньої політики

та міжпарламентського співробітництва

3 листопада 2022 року

Веде засідання голова Комітету МЕРЕЖКО О.О.

 

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Кворум є. Можемо починати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так. Дуже дякую, колеги. Тоді можемо офіційно розпочати засідання нашого комітету. Будь ласка, перед вами порядок денний. Чи будуть якісь зауваження або пропозиції до порядку денного?

 

ЯСЬКО Є.О. Так. В мене є. Ясько.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Єлизавета Олексіївна.

 

ЯСЬКО Є.О. Те саме питання, яке часто в нас всіх буває. Мої два відрядження десь в процесі надходять, одне з них – делегація в Канаду, інше – на захід Мюнхенського безпекового форуму, який буде проходити, частина, в Бухаресті в кінці цього місяця. Я б просила додати це до порядку денного.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре. Тоді, якщо не буде заперечень, то ми додаємо з урахуванням того застереження, формального застереження, про яке ми знаємо. Включаємо тобто.

 

ЯСЬКО Є.О. Знаємо, знаємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так. І відповідно Марія Миколаївна, так, хотіла би теж? Будь ласка.

 

ІОНОВА М.М. Да. Добрий ранок. Вибачте, я просто ще в дорозі з потягу. Да, я зараз висилаю запрошення додати по Лісабону, так, і у Григорія Михайловича там три запрошення. Парламентський вимір є, я зараз вишлю в чат запрошення на трьох осіб в рамках політичної асамблеї. Можна одним, тобто це теж додати до порядку денного.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Так. Дякую.

Там щось Ірина Володимирівна теж хотіла долучити, її ім'я, так, до якоїсь делегації. Це про це йдеться, так?

 

ІОНОВА М.М. Це про це йдеться, це воно. Це воно. Я зараз висилаю ці три запрошення. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Марія Миколаївна, ви сказали три. Ви, Ірина Володимирівна і хто третій?

 

ІОНОВА М.М. Ні, це Іванна Климпуш-Цинцадзе, Фріз і Геращенко: антикорупційний, європейської інтеграції і… (Не чути) Зараз посилаю.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. О'кей. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Тоді якщо не буде більше пропозицій чи зауважень до порядку денного, то давайте проголосуємо, заодно і перекличку зробимо.

Хто – за те, щоб підтримати порядок денний з тими додатками, з тими пропозиціями, які пролунали. Хто – за це?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Немиря. Нема.

Бардіна. Марина Олегівна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Льовочкіна. Нема.

Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Да, да, я почула.

Геращенко. Нема.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін - за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Юраш. Нема.

Ясько.

 

ЯСЬКО Є.О. Ясько - за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Яременко. Нема, а це ж...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так. Рішення прийнято, так?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Рішення прийнято. Можемо починати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую.

Тоді ми можемо перейти до розгляду першого питання порядку денного – про внесення змін до складу Міжпарламентської Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки. Будь ласка, хто може з цього питання нас поінформувати?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Зараз, хвилинку.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Доброго дня, шановні члени комітету! Ми розглядали це питання місяць тому. Наразі в нас надійшла пропозиція від депутатської фракції "Батьківщина" – кандидатура пана Волинця замість "Опозиційної платформи – За життя".

І ще очікуємо кандидатуру від депутатської фракції "Слуга народу".

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Також є лист, але немає...

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Є також лист від депутатської групи "Довіра", просять призначити народного депутата Білозір Ларису Миколаївну. Але в них немає квоти на цю делегацію. Питання також постає в тому, що литовська сторона хоче найближчим часом провести засідання асамблеї. Наскільки нам відомо, це може бути в найближчі навіть тижні.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Від "Слуги народу" ще теж є вакансія і до цих пір ніхто не подав на її заміщення. Немає документів від "Слуги народу" на заміщення цієї вакансії.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто, можливо, треба відкласти це питання.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ми можемо Волинця призначити для того, щоб не затягувати. Вакансія одна є, документи є, при чому у нас є два листи: один лист від Волинця, це комітетом визначена було квота, квоту ОПЗЖ віддали "Батьківщині", а другий лист від Кулініча, вони просять Білозір, але в них немає квоти. Але все рівно це питання повинно вирішено бути на засіданні комітету. Тобто по цим двом листам ми можемо приймати рішення. А щодо листа "Слуги народу", то я думаю, Олександре Олександровичу, може, ви все-таки якось переговорите з керівництвом, нам треба це питання вирішувати, бо вже скоро асамблея, а у нас не заповнена, тим більше, що є там моменти у вашій фракції і треба це все прискорити, і заповнити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так.

 

ІОНОВА М.М. Вибачте, можна питання.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так.

 

ІОНОВА М.М.  А розподіл між фракціями на Погоджувальній раді між керівниками фракцій обговорювався, немає у вас такої інформації, Тобто, наприклад, ми зараз вводимо, підтримуємо Ларису Білозір, а…

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ми не можемо її підтримати, бо в них квоти немає. Але розглядати…

 

ІОНОВА М.М.  Тому я й питаю, а на Погоджувальній це розглядалося, вони не обговорювали всі квоти там, де ми говорили, що замінити, і додати, і перерозподілити квоти. Немає у вас такої інформації, да?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ну, це може Ірина Володимирівна, вона буває на засіданнях фракції… на Погоджувальній.

 

ІОНОВА М.М. Пане Олександре, ви не були на Погоджувальній?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні-ні, там я не входжу до Погоджувальної…

 

ІОНОВА М.М.  …ви не обговорювали це питання. Ні-ні, тоді, коли говорили, що будуть обговорювати ці квоти. Добре, я напишу Ірі.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто, наскільки я розумію, є квота і ця квота належить "Батьківщині". Тобто ми маємо просто затвердити пана Волинця.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  А по Білозір прийняти рішення, що квоти немає, і ми напишемо лист відповідно до рішення комітету.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зрозуміло. Я зрозумів ситуацію. Тобто давайте тоді і поставимо на голосування саме в такому формулюванні це питання. Затвердити депутата Волинця по квоті "Батьківщини" в складі Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки і направити відповідний лист стосовно кандидатури депутатки Білозір.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Стосовно відсутності квоти для її призначення.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. У зв'язку з відсутністю, на жаль, квоти, бо чесно кажучи, я б підтримав цю кандидатуру, але правила є правила.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ну там просто місць тільки 15. Вони розподілені між фракціями. Таке було рішення комітету, що лише між фракціями розприділяти і просто немає можливості туди когось іще додавати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зрозуміло. Тоді, колеги, я ставлю в такому формулюванні на голосування це питання, підтримати кандидатуру депутата Волинця по квоті "Батьківщини" в складі цієї делегації, ну і направити лист.

 

ІОНОВА М.М.  Да, пане Олександре, не тільки лист, я би все ж таки вас просила, ну те, що ми вже обговорювали, щоб ви переговорили із Стефанчуком, щоб ми вже завершили ці процедури. Ну ви як голова комітету проговоріть це, щоб, як-то кажуть, це вже питання було закрито. Це ще було декілька місяців назад, якщо я не помиляюсь.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре. Наразі тоді голосуємо за це питання. Хто за те, щоб підтримати?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Мережко.

 

МЕРЕЖКО О.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Немиря. Немає.

Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Льовочкіна. Немає.

Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Геращенко. Немає.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За – Руденко.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Юраш. Немає.

Ясько.

 

ЯСЬКО Є.О. Ясько – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. 7 – за. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Дякую, колеги. Рішення прийнято.

Переходимо до розгляду другого питання порядку денного – про запрошення представників Верховної Ради України на Євро-Середземноморський економічний форум Парламентської асамблеї Середземномор'я у період з 7 по 8 грудня 2022 року, який відбудеться у   Марракеші, Королівство Марокко.

Хто може доповісти з цього питання, поінформувати нас?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шановні члени комітету, на адресу Голови Верховної Ради надійшло запрошення від секретаріату Парламентської асамблеї Середземномор'я взяти участь у асамблеї, яка відбуватиметься в Марракеші, 7-8 грудня. Запрошується делегація, відповідно Голова та члени парламенту. Серед ключових питань форуму – це food security, енергетична безпека, зміни клімату, промислова революція, фінанси та торгівля, регіональний розвиток, туризм і морська співпраця, тобто співпраця у сфері морських перевезень. Ось такий у них порядок денний. І маємо визначитись щодо формату, запропонувати Голові Верховної Ради щодо формату, формування делегації, яка б його супроводжувала, чи визначитись...

 

ІОНОВА М.М. А скільки там місць, пане Юрію, скажіть, будь ласка. Скільки має бути в делегації людей?

 

МОСОЛОВ Ю.О. В запрошенні не визначено і в їх супровідних документах, в Сoncept Note  до запрошення не вказано обмежень по делегаціям.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Можливо, направити лист представникам фракцій, тобто Стефанчуку, а він розпише на фракції, рекомендувати розписати на фракції, хто визначиться.

 

ІОНОВА М.М. Та тільки дедлайн чіткий поставити, я думаю, що, пан Олександр, це вам теж, якщо можна, щоб ми направимо листа Стефанчуку, але, щоб ви оперативно теж з ним проговорили, якщо можна.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте тоді направимо такий лист. Тобто я так розумію, що кожна фракція обере свого представника.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Рекомендувати фракціям, да.

А скільки рекомендувати? По одному. Так? По одному.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте, по одному.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Рекомендувати, визначитися фракціям. А групи?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Групи ми не враховуємо, наскільки я розумію. Хоча давайте, може, нехай це буде дискреція Голови, нехай він визначиться чи доцільно включати представників груп.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Олександре Олександровичу, ми маємо вказати більш чіткіше чи тільки фракції, тобто шість чи з усіма…

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.   Там не шість, а чотири.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Чотири фракції або… Тобто або чотири людини делегація або сім.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте, сім – це таке біблійне число сім. Давайте, я не знаю, я, чесно кажучи, за те, щоб якомога більше..

 

ІОНОВА М.М. … Я би тоді радила… А давайте ми тоді може все ж таки не будемо включати представників колишніх партій і Партії регіонів. Ну, вибачте, але на міжнародних майданчиках я тут, мені важко сказати по Юлі, тому що Юля все ж таки в Парламентській асамблеї, і вона там нормально працює. Але, вибачте, ми не розуміємо кого вони включать, ну, це як самим собі стріляти в ногу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну, питання в тому, що є різні групи. Є групи до волі позитивні, як ви знаєте. Тобто чи можемо ми позбавити їх такої можливості, я не впевнений.

 

ІОНОВА М.М.  Я говорю зараз про колишню Партію регіонів.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Можемо перераховувати групи.

 

ІОНОВА М.М. Давайте ви з Стефанчуком і на Погоджувальні теж…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте тоді нехай Голова вирішує як буде доцільно.

 

ІОНОВА М.М. Тим більше, якщо буде засідання, я не думаю, що він сім людей відпустить. Якщо вже дотримуватися цього принципу фракцій, то тоді вже треба, щоб з ним поговорити. Або можна зараз написати, і вони це обговорять на Погоджувальній, все ж таки є час, щоб це оперативно вирішити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте зробимо так, тобто нехай Голова вирішить….

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Точно фракції і далі на розсуд Голови щодо груп, щодо доцільності участі представників груп.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Так.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  І він тоді розпише на ті групи, які він вбачає за… або взагалі на групи не розписувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, давайте, давайте тоді проголосуємо за такий варіант рішення в такому саме формулюванні.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Немиря.

Бардіна. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Львочкіна. Нема.

Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін - за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ясько.

 

ЯСЬКО Є.О. Ясько - за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Яременко.

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Рішення прийнято. Вісім – за.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, колеги.

Наступне, третє питання – про запрошення делегації Верховної Ради України для участі у глобальному форумі у Рейк'явіку: "Жінки – лідери" у період з 8 по 10 листопада, місто Рейк'явік (Ісландія). Будь ласка.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Туди запрошуються дві представниці України. Одну вже делегували – це Ірина Володимирівна Геращенко. Вже є розпорядження, в неї було... в неї є запрошення особисте. Треба визначитися щодо ще одного представника.

Минулого засідання піднімалося питання щодо участі Кондратюк. Зв'язалися з її секретаріатом, вона не планує брати там участь. Тобто треба ще когось визначити.

 

_______________. А з якої фракції – питання.

 

ІОНОВА М.М.  Вибачте, я... Дозвольте пропозицію, тому що у нас є Марина Бардіна, яка співголова є по "Рівні можливості", і вона займається так само цими питаннями. Якщо їй дозволяє графік, я би підтримала, щоб Марина туди поїхала.

 

РУДЕНКО О.С. Руденко – теж за Бардіну.

 

БАРДІНА М.О. (Не чути)

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. А, може, для ґендерного балансу чоловіка все-таки, щоби...

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ні, ні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Це дуже добра ідея.

(Загальна дискусія)

 

_______________. Є ще Жмеренецький, який є співголова по "Рівні можливості".

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Жмеренецький їде і Таїланд, якщо я не помиляюсь, тобто у нього буде відрядження.

Давайте тоді, якщо є, пролунала конкретна чітка пропозиція стосовно Марини Олегівни – я тоді ставлю на голосування, з вашого дозволу.

 

БАРДІНА М.О. Ні, колеги, колеги, почуйте мене. Я не знаю чи ви мене чуєте, бо в мене поганий інтернет.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Чуємо. Ми чуємо.

 

БАРДІНА М.О. Да. Я дякую, Маша, за підтримку і пропозицію. Я, на жаль, не зможу фізично полетіти зараз, тому я знімаю свою кандидатуру. Мені подобається пропозиція зі Жмеренецьким, але якщо в нього в той самий час відрядження.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Не в той самий час, просто…

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Там жінки мають бути.

 

_______________. Давайте підтримаємо Олю Руденко.

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. Так це сексистський захід, да?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Да. Повністю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, колеги, я почув пропозицію. Руденко Ольга Сергіївна, так?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тоді я ставлю на голосування…

 

РУДЕНКО О.С. Зачекайте. Давайте я зараз трошки… Руденко, давайте, розбереться трошки з графіком, і я не можу зараз відповісти. Які це числа?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зараз скажу, 7-8 грудня. Ні, перепрошую. 8-10 листопада.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. 8-10 листопада.

 

РУДЕНКО О.С. Ні, я не зможу.

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. Найкрасивіші гейзери в Ісландії в цей час.

 

РУДЕНКО О.С. Ні, я, на жаль, не зможу, ні. Ні, ні, вибачте. Я думала це грудень.

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. Не всі люблять гейзери в цей час, да.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. В Ісландію, ніхто не хоче їхати в Ісландію. Це… Я вражений, це Рейк'явік, це історичне місце, де було підписано, там були перемовини між Рейганом і Горбачовим, це ж… Заради цього варто…

 

_______________. Олександр Олександрович, судячи з усього, треба вам летіти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Я готовий.

 

ІОНОВА М.М. Пане Олександре, давайте буквально я зараз, поки ми проголосуємо, може би Олю або Марину. Напишіть, ще на цьому форумі була колись, в тому році була Леся Забуранна. Якщо вона може, хай вона тоді їде, щоб просто було представництво. Там ще у нас співголова є Інна Совсун, але я не знаю чи вона теж так швидко зможе. Але давайте все ж таки, щоби баланс… Запитайте, Леся Забуранна була там в тому році. Я так розумію, вона підтримує зв'язки.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. А, може, давайте запропонуємо, хай "Рівні можливості" визначаться, когось відправлять від себе?

 

ІОНОВА М.М. Ні, по графіку і було збалансовано. Марина, ти напишеш Лесі?

 

БАРДІНА М.О. Колеги, я напишу взагалі…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Або Хоменко Олена Вікторівна теж варіант.

 

БАРДІНА М.О. …сьогодні протягом дня відповідь.

 

_______________. Давайте, да, протягом дня візьмемо паузу…

 

_______________. Давайте голосувати, що це там представниця "Слуги народу", а хто саме…

 

БАРДІНА М.О. Чуєте мене зараз?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Чуємо, чуємо. Кажіть.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Представниця "Слугиня народу".

 

БАРДІНА М.О. Колеги, я протягом дня дам відповідь. У нас є такий чат "За жінок" і я відповім, хто з колежанок зможе полетіти зі "Слуги".

 

ІОНОВА М.М. Марина, ти тоді з'ясуй, тому що я написала вже…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Назва чату дуже красива "За жінок".

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. Все сексистське сьогодні. Все якесь таке.

 

БАРДІНА М.О. Все, я тоді напишу і протягом дня скину в наш комітетський чат відповіді.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. …дисбаланс.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ну що, голосуємо за дисбаланс?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо за дисбаланс. Давайте за те, щоб, тобто ця квота буде заповнена представницею "Слуги народу" фракції "Слуги народу". Хто за цю пропозицію?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Мережко.

 

МЕРЕЖКО О.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. Як модно казати зараз, за членкиню – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Іонова.

 

ІОНОВА М.М. Я – за. Марина, до відома, Леся відписалась, що не зможе, тому вирішуйте, хто ще у вас може.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Хоменко тоді.  Я пропоную Хоменко.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За – Руденко.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін – утримався.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ясько.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ясько.

 

ЯСЬКО Є.О. Ясько – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Яременко.

 

 ЯРЕМЕНКО Б.В. Безпринципно –  за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. 7 – за, 1 – утримався. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, колеги.

Прохання: напишіть, може, Олені Вікторівні Хоменко, може, вона погодиться.

І наступне. У нас починається тут блок питань, пов'язаних з відрядженнями, починаючи з нашого колеги-депутата  Жмеренецького. Одразу хочу сказати, що це дійсно важлива поїздка, вона торкається важливих питань, в тому числі і питань воєнних злочинів, злочинів проти людяності, сексуального насильства, які були скоєні російськими військами. Тобто це важлива поїздка. Йдеться... Family Planning & Universal Health Coverage, але це пов'язано з інтересами України, я б так сказав. Тобто питання таке.

Ви подивіться, будь ласка, всі ці відрядження, які далі йдуть, і давайте визначимося як краще – голосувати знову в пакеті чи окремо?

 

ІОНОВА М.М. Давайте голосувати все в пакеті.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Оскільки прозвучала ця пропозиція, я ставлю на голосування підтримати. Хто за те, щоб підтримати всі ці відрядження разом в пакеті?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Голосуємо чи консенсусом?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо. Голосуємо.  Давайте проголосуємо.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Голосуємо.

Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. То есть ми голосуємо за підтримку всіх відряджень, правильно?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Всіх відряджень, так, з урахуванням тих, які були додані спочатку.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Додані.

Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Копиленко. Копиленко!

 

  КОПИЛЕНКО О.Л. За, за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Іонова.  

 

ІОНОВА М.М. За.             

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.   

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А.  Шараськін – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Ясько.

 

ЯСЬКО Є.О. Ясько – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Яременко.             

Олександр Любимович, а вашого листа, який минулого разу голосували, поїздка в Литву, не приходив, не було.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. Я з'ясую, можливо, там якась була технічна… Він у мене є, я вам передам, да.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Бо ми всі вже… всі відписалися, поприходили всі листи, вашого не було.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. Я з'ясую ситуацію. Спасибі.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добрий день. Олена Вікторівна, ви готові поїхати в Рейк'явік на форум, там жінки, 8-10 листопада чи ні? Я думаю, так. Тобто… Так, так. Я потім тоді зателефоную. Якщо можна…

Алло, колеги, я зателефонував Олені Вікторівні, так, стосовно цього питання. Тобто, може, розглянемо її кандидатуру? Встигаємо чи ні?

 

БАРДІНА М.О. Нехай відписується в чат. Я скинула на всіх нас, щоб всі в рівних умовах мали можливість полетіти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зрозуміло.

 

БАРДІНА М.О. Нехай відпишеться, тоді…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре. Тоді зрозуміло. Тоді ми вичерпали порядок денний і тоді до побачення.

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку