27-31 березня 2022 року проходить візит народних депутатів України М.Мезенцевоі, О.Хоменко, Л.Василенко, а також мера Мелітополя І.Федорова до Словацькоі Республіки.

Програма візиту є дуже насиченою та передбачає проведення низки двосторонніх зустрічей делегації України з словацькими колегами та високопосадовцями, зокрема, з Міністром закордонних справ, Головою представництва Європейської комісії в Словацькій Республіці, Віце-президентом Європейського парламенту.

Члени делегаціі запрошені до роботи круглого стола за участі представників громадянського суспільства, політичних експертів та представників ЗМІ та зустріч з дипломатичним корпусом, акредитованим у Словацькій Республіці.

Вчора українська делегація мала насичену зустріч з Президенткою Словацької Республіки Зузаною Чапутовою.

Зрозуміло, що основною темою стало обговорення зухвалого й підступного збройного нападу Російської Федерації на Україну. Президентка З.Чапутова зокрема зазначила, що вона підтримує подальшу передачу Словаччиною зброї Україні, посилення міжнародних санкцій проти РФ, надання Украіні усіх видів гуманітарної допомоги.

Пані Президент підкреслила, що вона виступає за активізацію євроінтеграційного курсу України та надання їй членства в Європейському Союзі.

З.Чапутова наголосила на необхідності надання Україні міжнародних дієвих безпекових гарантій, термінового забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного українського населення з зони бойових дій, організації лікування українських дітей у Словаччині (спеціальна програма під егідою Президента Укрїани В.Зеленського, Першої леді України О.Зеленської та Президентки Словаччини З.Чапутової).

Станом на сьогодні візит триває. Попереду багато містовних та важливих зустрічей з представниками різних політичних та державних кіл Словацькоі Республіки.

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

20 вересня 2023 10:00
11 травня 2022 17:02
10 квітня 2022 17:54
08 квітня 2022 17:56
07 квітня 2022 12:11
30 березня 2022 12:39
27 березня 2022 13:59