18 листопада 2016 року відбувся круглий стіл на тему: "М'яка сила гібридної війни: інструменти та агенти впливу"

Опубліковано 23 листопада 2016, о 12:07

18 листопада 2016 року відбувся круглий стіл  на тему:

 «М’яка сила гібридної війни: інструменти та агенти впливу».

 

"Не можна протидіяти пропаганді її ж методами. Не можна брехати, щоби переконати. Захист лише з позиції правди і права"- Сесіль Вессьє.

 

18 листопада 2016 року за ініціативи Комітету Верховної Ради України у закордонних справах та сприяння громадських організацій «Навчальний центр «Громадська ініціатива» та «Інститут суспільно-політичних досліджень» відбувся круглий стіл  на тему: «М’яка сила гібридної війни: інструменти та агенти впливу».

 

 

Метою проведення заходу стало формування позиції представників політичної еліти та експертного середовища України щодо актуального дискурсу поняття «гібридна війна».

Участь у роботі круглого столу взяли представники центральних органів виконавчої влади, народні депутати України, дипломати, журналісти, провідні експерти з відповідним професійним та публічним досвідом, політики, державні діячі, представники місцевого самоврядування та громадських організацій.

 

 

Під час круглого столу відбулася презентація книг доктора політичних наук, професора Реннського університету, яка спеціалізується на вивченні Росії, радянської та пост-радянської історії Сесіль Вессьє  «Мережі Кремля у Франції» та кандидата політичних наук, директора Центру суспільних відносин Євгена Магди «Гібридна війна: вижити і перемогти».

 

 

 

Учасники круглого столу обговорили ситуацію в Україні та можливі шляхи протистояння російській навалі,  зокрема боротьби у гібридній війні, яку веде Росія проти України, а також щодо наявності у нашої держави інструментів для цього з  урахуванням проведення майбутніх виборів у Франції та Німеччині.

 

Голова Комітету ВРУ у закордонних справа Ганна Гопко наголосила на тому, що цей проект - спроба створити у Верховній Раді та поза нею комунікаційну платформу для обговорення технологій Кремля, які застосовуються в гібридній війні проти України, та виробити бачення того, як протидіяти російській агресії.

 

За підсумками круглого столу учасники наголосили на необхідності  формування позитивного іміджу України за кордоном, розвитку культурної дипломатії та поглиблення міжнародної співпраці у культурній сфері.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку