Протокол засідання Комітету №205

19 серпня 2024, 16:00

 

КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

 

 

вул. М. Грушевського, 5, м. Київ, 01008,  www.rada.gov.ua


ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 205

 

  14    серпня  2024  року

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

 

Головували: Голова Комітету Мережко О.О.,

заступник Голови Комітету Пушкаренко А.М.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Іонова  М.М. (з 11 год. 25  хв), Кривошеєв  І.С. (з 11 год. 15  хв), Локтіонова  Н.В., Шараськін А.А. (з 11 год. 20  хв), Ясько  Є.О. Яременко  Б.В. (з 11 год. 25  хв)

 

Відсутні: Геращенко І.В, Руденко О.С. (відпустка), Юраш  С.А.

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.                Про проект Закону України про денонсацію Угоди про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав. (р.  №  0270, Президент України).

Безкаравайний Ігор Володимирович – заступник Міністра економіки України.

Шатова Інна Олексіївна – заступник начальника управління інтелектуальної власності та інновацій - начальник відділу державної політики у сфері інтелектуальної власності Міністерства економіки України.

2.               Про проект Закону про вихід України з Протоколу до Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей від 14 лютого 1992 року (р. № 0271, Президент України).

Марчак Дарія Миколаївна – Перший заступник Міністра соціальної політки України.

3.               Про проект Орієнтовного плану роботи Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва  та Пропозиції до проекту порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» -0. 

На момент голосування Іонова М.М., Шараськін А.А., та Яременко Б.В.  не підключились.

 

 

Головував: заступник Голови Комітету Пушкаренко А.М.

 

1.               СЛУХАЛИ: Про проект Закону України про денонсацію Угоди про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав. (р.  №  0270, Президент України).

Виступили: Пушкаренко А.М., Немиря Г.М., Безкарний І.В.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України підтримати проект Закону «Про денонсацію Угоди про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав» за основу і в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» -0. 

На момент голосування Іонова М.М., Шараськін А.А., та Яременко Б.В.  не підключились.

 

 

2.           СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід України з Протоколу до Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей від 14 лютого 1992 року (р. № 0271, Президент України).

Виступили: Пушкаренко А.М., Немиря Г.М., Марчак Д.М.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України підтримати проект Закону «Про вихід України з Протоколу до Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей від 14 лютого 1992 року» за основу і в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» -0.  

На момент голосування Іонова М.М.  та Яременко Б.В. не підключились.

 

 

3.               СЛУХАЛИ: Про проект Орієнтовного плану роботи Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та  Пропозиції до проекту порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Виступили: Пушкаренко А.М., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М. 

 

УХВАЛИЛИ: 1) затвердити Орієнтовний план роботи Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Пропозиції до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання (вересень - грудень 2024) з урахуванням висловлених пропозицій;

2) відповідно до частини першої ст.22, частини другої, четвертої ст.95  Регламенту ВРУ рекомендувати ВРУ не включати до проекту порядку денного дванадцятої сесії ВРУ дев’ятого скликання проект постанови ВРУ № 11327, як такий, що втратив актуальність.

Результати голосування:

«за» -11;

«проти» -0;

«утримався» -0.

3) звернутися до Міністерства закордонних справ України з метою отримання вичерпного переліку міжнародних договорів з російською федерацією, республікою білорусь та у рамках Співдружності Незалежних Держав, припинення чи зупинення дії яких потребує ухвалення Верховною Радою України відповідних рішень.

Результати голосування:

«за» -8;

«проти» -1;

«утримався» -1.

 

На момент голосування втрачено зв’язок з Іоновою М.М.

 

 

Голова Комітету                                                              О.МЕРЕЖКО

 

Заступник Голови Комітету                                         А.ПУШКАРЕНКО

 

Секретар Комітету                                                        А.ШАРАСЬКІН