7 вересня відбулася зустріч Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим

Комітет
07 вересня 2023, 14:00

 

7 вересня Голова Комітету Верховної Ради України Олександр Мережко прийняв з візитом ввічливості новопризначеного Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджанської Республіки в Україні Сеймура Мардалієва.

Співрозмовники обговорили питання сучасних безпекових викликів в Європі, співпраці двох держав в рамках міжнародних організацій, зокрема в ООН та Раді Європи, гуманітарних наслідків збройної агресії  рф та надання гуманітарної допомоги Азербайджаном, допомоги в гуманітарному розмінуванні, а також співробітництва в сфері енергетики.

Пан Сеймур Мардалієв поінформував про наміри азербайджанської сторони збільшити гуманітарну допомогу Україні, зокрема в оздоровленні дітей в санаторних закладах Азербайджану.

Голова Комітету Олександр Мережко в свою чергу висловив вдячність за допомогу та наголосив на стратегічному характері українсько-азербайджанських відносин.

Окрему увагу, під час зустрічі співрозмовники приділили обговоренню шляхів поглиблення українсько-азербайджанського міжпарламентського діалогу та обміну візитами на рівні керівництва обох парламентів, комітетів та депутатських груп дружби.