Порядок денний засідання Комітету 26.04.2023

24 квітня 2023, 14:44

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

26 квітня 2023 року об 11.00

Онлайн-засідання

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.Про проект Закону про денонсацію Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про гарантії прав громадян в галузі пенсійного забезпечення (р. № 0196, КМУ).

   2.Про проект Закону про приєднання України до Мінаматської конвенції про ртуть (р. № 0199, ПУ).

 3. Про проект Закону про ратифікацію Конвенції держав - членів Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ про взаємне надання допомоги з консульських питань (р. № 0200, ПУ).

 4. Про участь парламентської делегації Верховної Ради України у 30-ій Генеральній Асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Православ'я (МАП), яке відбудеться у м. Халкідіки (Греція) у період з 29 червня по 3 липня 2023 року (за результатами експертного обговорення).

 5. Про перенесення головування України в засіданні Генеральної Асамблеї ПА  Організації Чорноморського економічного співробітництва;

 6. Про візит в Україну делегації британських парламентарів у період з 8 травня 2023 року.

 7. Про візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах Риксдагу Швеції.

 8. Про візит в Україну делегації Комітету з питань оборони Риксдагу Швеції.

 9. Про візит в Україну парламентської групи  Австрії зі співробітництва з Україною на чолі з її головою Г.Брандштеттером у період червень-липень 2023 року.

 10. Про запрошення та організацію візиту в Україну делегації Сенату Республіки Польща.

 11. Про підтримку кандидатури Джемаля Озтюрка на посаду заступника Генерального секретаря ПАЧЕС на голосуванні, яке відбудеться під час 61-ї пленарної сесії ПАЧЕС, яка проходитиме 4 і 5 травня 2023 року (лист Спікера Великих національних зборів Туреччини проф. д-ра Мустафи Шентопа)

 12. Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Еквадор.

 13. Про утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою  Сенегал