15 травня 2023 року в Комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва відбулася зустріч з делегацією Комітету у закордонних справах Риксдагу (Парламенту) Королівства Швеція на чолі з Головою Комітету Ароном Емільссоном

Комітет
15 травня 2023, 17:30

 

15 травня 2023 року відбулася зустріч керівництва Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з делегацією Комітету у закордонних справах Риксдагу (Парламенту) Королівства Швеція на чолі з Головою Комітету Ароном Емільссоном.

У зустрічі взяли участь народні депутати України, Голова Комітету Олександр Мережко, Перший заступник Голови Комітету Григорій Немиря та Заступник Голови Комітету Арсеній Пушкаренко.

В центрі дискусії під час зустрічі були питання сучасних безпекових викликів в Європі, актуальної безпекової ситуації в Україні та ситуації на фронті, проблематики ядерної безпеки, гуманітарних наслідків збройної агресії та можливих демографічних викликів, посилення військово-технічної допомоги Україні, а також санкційної політики та наступних пакетів санкцій ЄС з метою ізоляції держави агресора, персональних санкцій та визнання групи вагнера терористичною організацією.

Також, учасники зустрічі обмінялися думками щодо відновлення України, економічної допомоги і відбудови промисловості та інфраструктури, співпраці в сфері енергетики, зокрема перспектив збільшення використання відновлювальних джерел енергії та реалізації реформ в нашій державі.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено європейській та  євроатлантичній інтеграції України, а також перспективам переговорів щодо вступу нашої держави в ЄС та НАТО.

Народні депутати України висловили вдячність шведським колегам за підтримку та допомогу Українському народу та сподівання на подальше поглиблення співпраці між Верховною Радою України та Шведським Риксдагом.