В Комітеті відбулося експертне обговорення на тему: «Релігійна дипломатія в рамках участі Верховної Ради України в заходах Міжпарламентської асамблеї православ’я»

Комітет
19 квітня 2023, 16:50

 

 

19 квітня 2023 року в режимі відеоконференції відбулося експертне обговорення на тему: «Релігійна дипломатія в рамках участі Верховної Ради України в заходах Міжпарламентської асамблеї православ’я».

У заході взяли участь Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, заступниця цього ж Комітету Євгенія Кравчук та представники ЦОВВ – Міністерства закордонних справ України, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, правоохоронних органів – Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки України, а також Православної церкви України. Захід відбувався за головуванням члена Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка.


 

У ході обговорення основна увага була зосереджена на роботі Міжпарламентської асамблеї православ’я (МАП) в контексті подальшої участі делегації Верховної Ради України в наступній сесії МАП, яка відбудеться в м.Халкідікі (Греція) у період з 29 червня по 3 липня 2023 року.

Також учасники зустрічі обговорили питання інформаційної стратегії України на міжнародній арені щодо забезпечення та захисту прав українських релігійних громад.