Порядок денний засідання Комітету 20.03.2023

17 березня 2023, 11:56

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

20.03.2023 о 10:00

Онлайн-засідання

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним

1. Проект Закону про вихід з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії (р. № 0190, КМУ)

2. Проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні (р. № 0192, КМУ)

3. Проект Закону про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав (р. № 0194, Президент України)

4. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів усіх іноземних держав, Європейського парламенту та Міжнародного агентства з атомної енергії щодо накладення санкцій на російську державну корпорацію з атомної енергії «Росатом» та запровадження заходів для зменшення співпраці з Російською Федерацією в сфері ядерної енергетики (р. № 9060, Совсун Інна Романівна та ін.)

5. Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про необхідність забезпечення відповідальності осіб, винних у вчиненні найтяжчих злочинів за міжнародним правом на території України (р. № 9122, Стефанчук Руслан Олексійович та ін.)

Міжпарламентська співпраця

6. Про візит в Україну членів Робочої групи з міжпарламентських зв'язків  Азербайджан-Україна Міллі Меджлісу

7. Про організацію візиту делегації ВРУ до Республіки Польща у період з 29 березня по 4 квітня 2023 року з метою проведення зустрічей з парламентарями Сенату

8. Про організацію візиту в Україну делегації Комісії у закордонних справах Палати депутатів Італійської Республіки у період травень-червень 2023 року

9. Про утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Малаві