У Комітеті відбулася зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Естонії Андреасом Суттом та членами Комітету (у режимі відеоконференції)

21 лютого 2023, 17:18

21 лютого 2023 року у віддаленому режимі відео конференції Голова Комітету Верховної Ради України Олександр Мережко та члени Комітету провели зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Естонії Андреасом Суттом та членами Комітету. У заході взяла участь голова підкомітету Комітету Марія Іонова.

Учасники зустрічі обговорили питання зміцнення системи європейської безпеки та ролі ОБСЄ, актуальної безпекової та гуманітарної ситуації в Україні, перебігу подій на передовій та ядерної безпеки.

Також,  під час зустрічі українські та естонські парламентарії торкнулися питань посилення санкційної політики, а саме подальшої ізоляції рф, неприйнятності участі рф та рб в заходах Парламентської Асамблеї ОБСЄ, важливості розслідування воєнних злочинів в Україні, перспектив покарання рф за злочин агресії, а саме створення Спеціального міжнародного трибуналу.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанням європейської та євроатлантичної інтеграції, соціально-економічних наслідків війни, відновлення економіки та подальшої економічної, військово-технічної допомоги, включаючи навчання українських фахівців та підтримки у протистоянні збройній агресії рф.