Голова Комітету О.Мережко провів зустріч з Головою Комітету з питань зовнішньої політики, закордонних сенегальців та африканської інтеграції Парламенту Сенегалу Бабакаром Мбенге

15 лютого 2023, 11:46

14 лютого 2023 року вперше в історії парламентів України та Сенегалу у віддаленому режимі відеоконференції відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка та Голови Комітету з питань зовнішньої політики, закордонних сенегальців та африканської інтеграції Парламенту Сенегалу  Бабакаром Мбенге.

 

Також, у зустрічі взяли участь заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики, закордонних сенегальців та африканської інтеграції Парламенту Сенегалу  Маріета Дієнг та  член Комітету Аліу Гуайє. З української сторони у заході взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Сенегалі Юрій Пивоваров.

 

Основними питаннями зустрічі стали актуальна безпекова ситуація в Україні, воєнні злочини та злочини проти людяності, геноцид Українського народу, який вчиняє рф на території України, та визнання цього факту демократичними державами,  а також питання підтримки взаємодії в рамках ООН та інших міжнародних організаціях та ратифікація парламентом Сенегалу низки двосторонніх угод.

 

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанню майбутньої співпраці в сферах, що становлять спільний інтерес, зокрема можливості допомоги Сенегалу, визнання рф державою – спонсором тероризму, а також розвитку міжпарламентських контактів, зокрема створення депутатських груп дружби в обох парламентах, проведення відео зустрічей на періодичній основі та обмін візитами.

 

Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність сенегальському колезі за підтримку незалежності та територіальної цілісності України.