19 січня 2023 року у режимі відеоконференції Голова Комітету Олександр Мережко та члени Комітету провели зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Швеції Ароном Емільссоном

20 січня 2023, 07:44

19 січня 2023 року у режимі відеоконференції Голова Комітету Олександр Мережко та члени Комітету провели зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Швеції Ароном Емільссоном. У заході взяли участь, народні депутати України, голова підкомітету Комітету Марія Іонова та член Комітету Ольга Руденко.

В центрі дискусії під час зустрічі були питання європейської безпеки, актуальної безпекової в Україні та перебігу подій на передовій, гуманітарних наслідків руйнування енергетичної інфраструктури нашої держави, ролі ОБСЄ у процесі мирного врегулювання, участі рф в Організації та майбутнього ОБСЄ, надання економічної, військово-технічної допомоги, включаючи навчання українських фахівців та підтримки у протистоянні збройній агресії рф.

Під час зустрічі українські та шведські парламентарії обговорили питання санкційної політики, а саме визнання рф державою-терористом, злочинів рф в Україні геноцидом Українського народу, розслідування воєнних злочинів в Україні, перспектив покарання рф за злочин агресії, а саме створення Спеціального міжнародного трибуналу, а також визнання Парламентом Швеції Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню соціально-економічних наслідків війни, відновлення економіки, потреб для відновлення енергетичної інфраструктури та забезпечення якісного функціонування системи охорони здоров?я.

Також, учасники зустрічі торкнулися питань європейської та євроатлантичної інтеграції та порядку денного головування Швеції в ЄС