18 січня 2023 року у режимі відеоконференції відбулася зустріч Голови Комітету О.Мережка з Головою Комітету у закордонних справах Національної асамблеї Парламенту Франції Ж-Л.Бурланжем

18 січня 2023, 19:14

 

18 січня 2023 року у режимі відеоконференції Голова Комітету Олександр Мережко провів зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Національної асамблеї Парламенту Франції Жан-Луї Бурланжем. У заході взяла участь, народний депутат України, голова підкомітету Комітету Марія Іонова.

Під час зустрічі парламентарії обговорили актуальну безпекову та гуманітарної ситуації в Україні, перебіг подій на передовій та можливий розвиток подій, надання військово-технічної допомоги та підтримки у протистоянні збройній агресії рф.

В ході зустрічі порушувалися питання санкційної політики проти держави-агресора, визнання «групи вагнера» терористичною організацією та росії державою терористом, розслідування воєнних злочинів в Україні, перспектив притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Окрема увага під час зустрічі була приділена українсько-французькому політичному діалогу та посиленню міжпарламентського співробітництва, зокрема питанню схвалення резолюції  Парламентом Франції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу, а також підтримки постійної комунікації між комітетами і проведення періодичних зустрічей у форматі відеоконференцій.