Стенограма засідання Комітету 09.11.2022

10 листопада 2022, 13:16

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету з питань зовнішньої політики

та міжпарламентського співробітництва

9 листопада 2022 року

Веде засідання голова Комітету МЕРЕЖКО О.О.

 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добрий день, шановні колеги! Починаємо засідання. У нас є порядок денний. Будь ласка, подивіться порядок денний. Чи будуть у вас зауваження або пропозиції до порядку денного?

Марія Миколаївна, будь ласка.

 

ІОНОВА М.М. Да. Дуже дякую.

Я би попросила, я скинула в чат там запрошення мені зараз оформлюється вже більш офіційне. Чи можна в "Різному" долучити так само? Бо відрядження це по ... (Не чути) ОБСЄ. Я якраз вертаюсь зі Страсбурга, повернусь, попрацюю в Києві і назад поїду.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, якщо ніхто не проти, то тоді включаємо в порядок денний, так, і це питання, розглянемо його також. Чи будуть ще зауваження або пропозиції? Я не бачу.

Тоді ми можемо переходити безпосередньо до голосування за порядок денний і заодно зробимо перекличку. Давайте тоді хто – за те, щоб підтримати порядок денний?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. Доброго дня! За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Львочкіна. Нема.

Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. (Не чути)

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Геращенко. Нема поки.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Руденко. Нема.

 

РУДЕНКО О.С. Руденко є. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Є, за. Дякую.

Шараськін. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін - за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Юраш.

 

ЮРАШ С.А. Юраш є. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ясько. Поки що нема.

Яременко. Поки що нема.

Вісім членів комітету – кворум є, можемо починати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Колеги, переходимо до розгляду першого питання порядку денного. Проект Закону про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно.

І прошу до слова Людмилу Олександрівну Паламар – директорку Департаменту міжнародного оподаткування Міністерства фінансів України. Будь ласка, Людмила Олександрівна.

 

ПАЛАМАР Л.О. Доброго дня, шановний Олександре Олександровичу, шановні присутні! Вашій увазі пропонується проект Закону України "Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно.

Мета цього законопроекту, мені здається, цілком зрозуміла – розірвати економічні стосунки з Республікою Білорусь державою, яка є союзницею країною-агресора у війні проти України.

Що дозволить прийняття цього закону? Припинити застосування норм, які встановлюються зазначеною угодою і чому це сприятиме? Сприятиме звичайно, згортанню відносин економічних, як я уже сказала, і фінансових зв'язків з Республікою Білорусь. Також недопущення поповнення бюджету країни, яка сприяє агресору шляхом надання Україною пільгових умов, які встановлюються самою угодою, а це пільгові ставки оподаткування пасивних доходів. Також недопущення втрат бюджету України через зарахування податку сплаченого в Республіці Білорусь резидентами України, які здійснюють діяльність на території Республіки Білорусь, а також звільнення України від зобов'язань, взятих на себе з метою обміну інформації, фінансової інформації у податкових цілях.

Окрім цього, ненабагато, але все ж таки відміна цих податкових пільгових ставок надасть можливість дещо поповнити бюджет України, тому що наразі діє пільгова ставка оподаткування процентів у розмірі 10 відсотків, загальна ставка відповідно до положень Податкового кодексу України встановлює ставку оподаткування на рівні 15 відсотків.

Тому ми вважаємо доцільним припинити дію цієї угоди.

І я би хотіла вас попросити, щоб ви підтримали наш законопроект, який націлений на захист національних інтересів України.

Дуже вам дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дуже вам дякую, Людмила Олександрівна.

І зараз, можливо, у колег будуть запитання, або хтось бажає висловитися з цього приводу? Я не бачу. Чи все зрозуміло? Якщо ніхто не бажає, то тоді ми можемо поставити на голосування. Тоді хто за те, щоб підтримати цей проект Закону про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно. І рекомендувати відповідно Верховній Раді припинити дію цієї угоди. Хто за цю пропозицію?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Мережко.

 

МЕРЕЖКО О.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Льовочкіної немає. 

Копиленко.

Геращенко. Немає.

 

ІОНОВА М.М.  Вона у відряджені.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  А вона вроді би підключалась.

 

ІОНОВА М.М. Вона сказала, що якщо не буде кворуму, вона знов підключиться. У них там виступи зараз.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  За.

Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Юраш.

 

ЮРАШ С.А. Юраш – за.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Дякую.  8 – за. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Рішення прийнято. Дуже вам дякую, Людмила Олександрівна.

 

ПАЛАМАР Л.О. І я вам дуже дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  До побачення.

 

ПАЛАМАР Л.О. До побачення. До зустрічі.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. До зустрічі.

І ми переходимо до наступного питання. Проект Закону про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв'язку та інформації стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру".

І я прошу до слова заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації пана Олега Гайдука. Будь ласка, пане Олеже.

 

ГАЙДУК О.В. Дякую.

Добрий день всім. Мене чутно?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Чутно.

 

ГАЙДУК О.В. Шановний Олександре Олександровичу, шановні народні депутати України, цей проект закону розроблено відповідно до Закону України про міжнародні договори з метою виконання внутрішньодержавної процедури, необхідної для набрання чинності Меморандумом про домовленість між урядом України і Організацією НАТО із зв'язку та інформації стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвитку спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", який був вчинений 17 січня 22-го року в місті Брюссель.

Прийняття закону дозволить ратифікувати меморандум, який створить правові підстави для співробітництва сторін, що передбачає у короткостроковій перспективі підтримку щодо впровадження, оцінки і запровадження сучасних інформаційних технологій, комунікаційних сервісів, а також інформаційних технологій, протоколів та обробки даних у системі управління військами Збройних Сил України, підтримку у придбанні комунікаційних, інформаційних сервісів для Збройних Сил України за напрямами співробітництва, зазначеними в меморандумі. У середньостроковій перспективі – допомогу у визначенні потреб України для покращення її спроможності в оборонному, оперативному, логістичному плануванні, визначення, підтримку потреб України щодо підготовки, особливо в аспекті комплексних завдань, модернізації, досягнення взаємосумісності систем зв'язку та інформації.

Державними виконавчими органами, уповноваженими на реалізацію меморандуму, є від уряду України – це Міністерство оборони, від Організації НАТО – це Агенція НАТО із зв'язку та інформації.

Він не потребує, сам меморандум, не потребує додаткових витрат із бюджету. І я хочу сказати, що цей меморандум, він дуже важливий для нас, для Збройних Сил, для подальшого відбиття агресії Російської Федерації, і ви знаєте, що ми сьогодні вже воюємо на натівській зброї, натівськими ракетами, снарядами. І також плануємо досягнути взаємосумісності із стандартами НАТО в галузі зв'язку, інформаційних технологій і вважаємо, що цей Меморандум дуже важливий для нас сьогодні, тому прошу підтримати.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую.

Колеги, чи будуть запитання?

 

НЕМИРЯ Г.М. У мене є запитання.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Григорій Михайлович, Григорій Михайлович, будь ласка.

 

НЕМИРЯ Г.М. Да. Я прошу пана заступника міністра уточнити коли було підписано, укладено цей Меморандум.

 

ГАЙДУК О.В. Меморандум було укладено 17 січня 2022 року місто Брюссель.

 

НЕМИРЯ Г.М. Дякую.

 

ГАЙДУК О.В.  Він іде по програмі "Партнерство заради миру".

 

НЕМИРЯ Г.М. Дякую.

Я пропоную підтримати цей проект Закону.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Якщо не буде інших пропозицій і бажання висловитися, то я тоді ставлю на голосування. Хто – за те, щоби підтримати... підтримати проект Закону про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО і рекомендувати Верховній Раді ратифікувати цю домовленість, цю Угоду? Хто за це?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Копиленко.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

Мені здається, пан Копиленко так подивився, наче теж "за".

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Да. Ми помітили.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. Я не просто "за", а навіть руку підняв.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін - за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Юраш.

 

ЮРАШ С.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Яременко.

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Дякую.

Дев'ять - за. Рішення прийнято одноголосно.

 

ГАЙДУК О.В.  Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую, колеги.

Пане Олеже, дуже вам дякую. І до побачення, до зустрічі.

 

ГАЙДУК О.В.  Разом до перемоги!

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

І ми переходимо... Наступне питання про ратифікацію. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів та Урядом Ісландії про повітряне сполучення. 

І я прошу до слова Олександра Васильовича Більчука, голову Державіаслужби. Будь ласка. Олександре Васильовичу, ви є?

 

КОРШУК С.М. Доброго дня! Олександр Васильович відсутній, на жаль, він зараз знаходиться в міністерстві. Якщо дозволите, я перший заступник голови Державної авіаційної служби.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дмитро Сергійович, так? Так, будь ласка.

 

КОРШУК С.М. Ні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні?

 

КОРШУК С.М. Я перший заступник голови Державної авіаційної служби Коршук Сергій, але Дмитро Сергійович так само є. То, може, він доповість? Як зручно?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте вас послухаємо. Дякую.

 

КОРШУК С.М. Дякую.

Доброго дня! Ми просимо підтримати ініціативу щодо ратифікації цієї угоди, це угода з... Ми зараз про Саудівську Аравію, так?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Про Ісландію.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ісландію.

 

КОРШУК С.М. Про Ісландію. Да, про Ісландію

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ми про Ісландію, у нас колеги зараз в Ісландії, їм цікаво.

 

КОРШУК С.М. Да, зрозумів. Цю роботу ми розпочали до 24 лютого, угода дозволить нам створити правові підстави для організації прямого регулярного сполучення між містами в Україні і Ісландією. І ця угода передбачає виконання польотів без обмеження щодо частоти та кількості призначених перевізників. І після того як буде перемога України і відкритий авіаційний простір України, дасть можливість нам здійснити швидкий рестарт  нашої авіаційної галузі, яка, на жаль, зараз так само потерпає від агресії, як і вся наша країна.

Тому велике прохання підтримати. І якщо є запитання, я готовий доповісти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже вам дякую.

А чи будуть запитання? Чи хтось бажає висловитися, можливо?

 

НЕМИРЯ Г.М. Да, у мене запитання.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка.

 

НЕМИРЯ Г.М. Чи ісландська сторона ратифікувала вже цю угоду?

 

КОРШУК С.М. На даний час ще ні, але так само ми з ними в контакті, в них процес триває. І сподіваємося, що найближчим часом так само вони її ратифікують, тому що, скажемо так, в ході перемовин жодних якихось складнощів щодо досягнення цілей визначених угодою у нас не було.

 

НЕМИРЯ Г.М. Зрозуміло. Я пропоную підтримати цей закон.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую.

У колег, які перебувають в Ісландії питань не буде з цього приводу? Ні.

 

_______________. Там вони купаються в гейзерах.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тоді переходимо до голосування.

І я ставлю на голосування: хто за те, щоб підтримати цей проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісландії про повітряне сполучення.

Хто – за?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. За.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Юраш.

 

ЮРАШ С.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Яременко.

 

ЯРЕМЕНКО Б.В. Яременко - за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Дякуємо.

9 – за. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую. Ми не прощаємося з паном Сергієм. Ми переходимо до наступного питання: проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівської Аравії про повітряне сполучення.

Будь ласка, пане Сергію

 

КОРШУК С.М. Дякую.

Ситуація по Саудівській Аравії до початку агресії у нас досить інтенсивно розвивалося повітряне сполучення. Багато саудівських компаній і людей прибували в Україну здебільшого в західну частину, і фактично виконувались польоти між країнами на підставі меморандуму. Проект угоди і ратифікація угоди дозволить створити юридичне підґрунтя для продовження цих польотів після перемоги і так само велике прохання підтримати ініціативу ратифікувати угоду, що так само дозволить нам створити розгалужену мережу маршрутів і розпочати рестарт, як я вже і казав, коментуючи …(Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дуже дякую.

Я думаю, що у колег будуть запитання з приводу цієї угоди. Хтось бажає задати запитання або висловитися? У мене питання тоді такого плану. Саудівська Аравія ратифікувала цю угоду чи ні ще?

 

КОРШУК С.М. Саудівська Аравія її ще не ратифікувала, але фактично до початку агресії у них були закінчені ці процедури. І я розумію, що ми, коли ратифікуємо угоду в себе їх повідомимо, і вони закінчать цю процедуру. Даже так скажемо, вони більше зацікавлені у виконанні цих польотів чим ми, тому що їхні громадяни прибували в Україну. Ну, а наша комерційна складова – це люди відвідували західну частину України. Там навіть були моменти, ми співпрацювали з нашим туристичним агентством, і досить суттєво вони добавили нам можливості в тому, щоб в західних частинах, в Трускавці збільшити туристичний потік.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зрозуміло. Дуже вам дякую.

Якщо не буде запитань і бажаючих висловитись, то тоді я ставлю на голосування. Хто за те, щоб підтримати проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення, і рекомендувати Верховній Раді ратифікувати цю угоду. Хто – за?

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Мережко.

 

МЕРЕЖКО О.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Немиря. 

 

НЕМИРЯ Г.М.  За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Бардіна.

 

БАРДІНА М.О.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л.  (Не чути)

 

МОСОЛОВ Ю.О.  За.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Дякую.

Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. Шараськін – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Юраш.

 

ЮРАШ С.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Яременко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Поганий зв'язок з Богданом Васильовичем, мабуть.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  8 – за. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую, колеги.

Пане Сергію, я дуже вам дякую. До побачення.

І ми можемо перейти до наступного питання – формування постійних делегацій. Про внесення змін до складу постійних делегацій Верховної Ради України у парламентських органах міжнародних організацій та українських частинах у двосторонніх та тристоронніх міжпарламентських інституціях.

Хто може з цього питання виступити?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Давайте я.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Людмила Олександрівна, будь ласка.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Історія питання. Ще в травні місяці комітет прийняв рішення щодо виключення представників ОПЗЖ з усіх парламентських інституцій, в яких представлена Верховна Рада України. Потім наш комітет заробив перерозподіл місць, відповідно до цього були надіслані листи на фракції з метою заміщення цих вакантних посад. Станом на сьогодні всі фракції, окрім "Слуги народу", надали свої пропозиції. Оскільки час уже досить, пройшло вже досить багато часу, і весь цей час в делегаціях знаходяться вакантні посади незаповнені, тобто представництво Верховної Ради на арені міжпарламентських інституцій є неповним, секретаріат запропонував голові комітету поставити це питання на розгляд.

Але, наскільки я знаю, буквально вчора-позавчора почалися консультації на рівні керівництва, так, Олександр Олександрович? Тобто зараз пропонується членам комітету або затвердити вже ті вакансії, ті пропозиції на закриття вакансій, які надані іншими фракціями, або ж таки відкласти це рішення до прийняття рішення на рівні керівництва і укомплектування "слугами народу", представниками партії "Слуга народу".

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто або затвердити те, що ми вже приймали, так, або відкласти.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Да, да, або дочекатися, відкласти, да, оскільки є нові обставини.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Хтось бажає висловитися? Ні? Я не бачу.

Тоді, ну, я поставлю на голосування ці дві пропозиції. Перша...

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Може, ми консенсусом просто, від себе вашу пропозицію скажете, та й консенсусом приймемо, якщо затвердити, то тоді будемо голосувати. Якщо відкласти, то відкладемо. Як ви це бачите?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну, чесно кажучи, там, де можна не поспішати, то, може, краще і не поспішати, тобто відкласти це питання.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Якщо ніхто не проти, то тоді будемо чекати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ніхто не проти, колеги? Я не бачу.

Тоді ми відкладаємо це питання.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже вам дякую.

І нарешті останній блок, але багато питань, підпитань – міжпарламентська співпраця. Ну, тут, знову таки, колеги, питання в тому, міжпарламентський вимір, так, тобто наявність міжпарламентського виміру, ну, згідно з Розпорядженням.

Тоді давайте я поставлю всі ці... всі ці питання на голосування, так, і ми, хто як бажає, проголосує. Так?

Перше питання в цьому блоці. Про візит народної депутатки України Мезенцевої до міста Брюссель у період з 9 по 11 листопада 2022 року з метою проведення зустрічі з депутатами Європейського Парламенту, представниками Європейської комісії, Європейської служби зовнішніх справ, експертним колом. Хто – за те, щоб підтримати?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ІОНОВА М.М. Вибачте, пане Олександре, вибачте.

А ми не всі ставимо відразу? Ви хочете по одному?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну, по одному, тому що, ну...

 

ІОНОВА М.М. Просто може зв'язок виключитися.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да. Ми ставимо по одному. Ну, оскільки є сумніви стосовно деяких... деяких відряджень.

 

ІОНОВА М.М. Але ви ж планували проговорити з Головою щодо цього, що це є обмеження депутатської...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Я поговорив з Головою і його позиція полягає в тому, що треба підтримувати тільки те, що має міжпарламентський вимір, тобто є відповідне запрошення, від парламенту або від... запрошення від уряду. А міжпартійна співпраця, вона, на жаль, не відноситься до цього.

Тому я ставлю на голосування кожне окремо питання. Давайте тоді...

Хто за те, щоб підтримати це відрядження народної депутатки Мезенцевої в Брюссель?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Бардіна. Марина Олегівна!    

Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. За. Дякую.

Іонова. Марія Миколаївна!

 

 БАРДІНА М.О.  Бардіна – за, перепрошую.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Дякую, Марина Олегівна.

 

ІОНОВА М.М.  Іонова – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Руденко.

 

РУДЕНКО О.С.  За, Руденко.  

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Шараськін. Андрій Андрійович!

Юраш.

 

ЮРАШ С.А. Юраш  – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Дякую.

7 – за. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Наступне відрядження про візит народного депутата України Драбовського до Республіки Польща у період з 9 по 13 листопада 2022 року з метою участі в урочистих заходах з нагоди Дня незалежності Республіки Польща.  Ставлю на голосування тоді.

Хто за те, щоб підтримати?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Утримався.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М.  За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За. 

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Іонова. 

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Дякую.

Руденко. 

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.   Шараськін.   

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Юраш. Святослав Андрійович!

6 – за, 1 – утримався. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення прийнято. Дякую.

Колеги, наступне питання про візит народних депутатів України Швачка, Ар'єва до міста Відень у період з 10 по 11 листопада 2022 року з метою участі в робочому семінарі "Інноваційні політичні рішення щодо зменшення ризиків з відмивання грошей, пов'язаних з віртуальними активами".

Хто за те, щоб підтримати це відрядження?

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Утримався.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. (Не чути)

 

МОСОЛОВ Ю.О. Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Юраш. Святослав Андрійович! Немає.

 

ЮРАШ С.А. Юраш є. Юраш – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Дякую.

7 – за, 1 – утримався. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Рішення прийнято.

Наступне питання про візит народного депутата України Тістика до міста Прага у період з 11 по 12 листопада 2022 року з метою проведення переговорів щодо основних питань чесько-українського співробітництва та взаємодії держав на міжнародній арені.

Хто за те, щоб підтримати?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Утримався.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. Таке враження, що наш колега Тістик взагалі тримає на своїх плечах все співробітництво. Але я – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Юраш.

 

ЮРАШ С.А. Юраш – за. І дай боже… (Не чути) Тістику, що тримає на плечах співробітництво.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  6 – за, 1 – утримався.

Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  7 – за, 1 – утримався.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Рішення прийнято.

Наступне питання про візит народного депутата України Пушкаренка до міста Таллінн у період з 14 по 16 листопада 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Естонської Республіки. Я просто додам, наскільки я знаю, у нього є запрошення від... безпосередньо від міністра закордонних справ Естонії.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Так, у нього запрошення, його будуть нагороджувати відзнакою за активізацію співпраці українсько-естонської як голову групи дружби. Так що це, в принципі, урядово-парламентський рівень.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Вимір.

Так. Добре. Тоді, колеги, хто – за те, щоб підтримати?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За, за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. Руденко – за. Вибачте.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Юраш. Святослав Андрійович.

Сім – за. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Наступне питання – про візит народних депутатів України Тимошенко, Немирі до міста Вашингтон у період з 4 по 11 грудня 2022 року з метою участі в роботі Форуму Міжнародного демократичного союзу.

Ставлю на голосування. Хто – за?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Утримався.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна.

 

БАРДІНА М.О. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Копиленко.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Юраш. Святослав Андрійович.

Шість – за, один – утримався. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення прийнято.

Дякую, колеги.

Наступне питання – про візит народного депутата України Павленка до міста Каденабія, Італія у період з 13 по 16 листопада 22-го року з метою участі в роботі міжпарламентського семінару європейські цінності на тлі війни в Європі. Тобто тут міжпарламентський семінар вказує, я так розумію, на наявність міжпарламентського виміру.

Хто за те, щоб підтримати?

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Мережко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М.  Немиря – за. Але, пане голово, я просив би звернути вашу увагу, що і в попередньому питанні парламентський вимір представлений більше ніж в багатьох інших випадках, тому що це Міжнародний демократичний союз, в який входять і будуть брати участь у цьому форумі парламентарі від відповідних країн-членів цього союзу включно з новообраними членами Конгресу і Сенату США. Тому я просив би не вибірково ставитися до міжпарламентського виміру, а просто керуватися фактами на подальше.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Комітет підтримав, Григорій Михайлович. Комітет підтримав.

 

НЕМИРЯ Г.М.  Я знаю, я говорю стосовно вашої позиції, тому що там чорним по білому написано, і в листі-запрошенні, і в листі Юлії Володимирівни чорним по білому написано про парламентський вимір. І мені не зрозуміло мотиви вашого утримання. Тому я так  прямо  в очі вам чесно, по-дружньому дуже говорю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Григорій Михайлович, я керуюсь просто розпорядженням. Якщо є міжпарламентський вимір, я голосую "за".

 

НЕМИРЯ Г.М. А я вам чітко говорю, що там цей вимір вже сторчить так,  що його не можна не помітити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Це моя особиста позиція. Дякую.

Колеги, і ще у нас, так, Марія Миколаївна.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ще не проголосували.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Бардіна.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Перепрошую, так.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Марина Олегівна.

Копиленко.

Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Руденко.

 

 РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Шараськін. 

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  Юраш. Святослав Андрійович! Немає. Немає Святослава Андрійовича.

Бардіна. Марина Олегівна!

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Марина Олегівна. Немає?

 

МОСОЛОВ Ю.О. У нас кворуму немає. Вже шість членів комітету присутніх.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Немає зараз кворуму?

 

МОСОЛОВ Ю.О. Да.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. У нас ще два питання. Так це питання треба…

 

МОСОЛОВ Ю.О. По суті, одне і плюс питання Марії Миколаївни.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доголосувати.

І ще одне Марії Миколаївни, так.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Да.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ну, як бути? Може вдасться якось зв'язатися з колегами і все-таки, щоб вони проявили громадянську свідомість.

 

ІОНОВА М.М. Я, Ірі Геращенко написала.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Так не вистачає буквально однієї людини на 5 хвилин.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.Може доєднатися Ірина Володимирівна, просимо.

 

ІОНОВА М.М. Я попросила, але ще треба одна людина, хто там пропав Бардіна Марина чи хто пропав…

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. О, Ірина Володимирівна зараз під'єднається.

 

МОЛОСОВ Ю.О. Просить одну хвилину.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Зараз під'єднається.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, добре. Тоді кворум ми відновили.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Відновили. Так, є кворум.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, дякую.

Ірина Володимирівна, яка ваша позиція принципова з цього питання?

 

НЕСТЕНКО Л.О. Доголосовуємо.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Доголосовуємо про поїздку візит народного депутата Павленка до міста Каденаббія з метою участі в роботі міжпарламентського семінару:"Європейські цінності на тлі війни в Європі".

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Ірина Володимирівна.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ірина Володимирівна, ви нас чуєте?

 

ІОНОВА М.М. Іра, за Павленка це Каденаббія там, де міжпарламентський вимір європейські інституції.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, європейські цінності.

 

ГЕРАЩЕНКО І.В. Я – за. Друзі, я – за. Зараз виступи, я не можу говорити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зрозуміло. А наступне питання одразу запитаємо Марії Миколаївни поїздка.

 

ГЕРАЩЕНКО І.В. За.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ви за поїздку Марії Миколаївни. Так фіксуємо тоді.

 

ГЕРАЩЕНКО І.В. І за наступне "за".

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Дякуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо. Тоді ми зафіксували це. Тобто рішення прийнято. Так.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Так. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. І наступне питання Марія Миколаївни.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Продовжуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Якщо можна, Марія Миколаївна, бо я не почув, я не знаю, там є міжпарламентський вимір чи ні. Як воно звучить?

 

ІОНОВА М.М. Там і урядовий і міжпарламентський, там засідання ОБСЄ та національні парламенти. Головує, і я разом буду виступати з міністром закордонних справ Фінляндії. Наша мета в ключових виступах. Там і уряд, і парламент. І якраз направляю і на вас, і на Стефанчука лист.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Ставлю на голосування. Ірина Володимирівна, нагадую, проголосувала – за, підтримала. Всі чули. Я теж – за.

 

МОСОЛОВ Ю.О. За.

Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Бардіна. Немає.

Копиленко.

 

КОПИЛЕНКО О.Л. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Іонова.

 

ІОНОВА М.М. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Руденко.

 

РУДЕНКО О.С. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Шараськін.

 

ШАРАСЬКІН А.А. За.

 

МОСОЛОВ Ю.О.  7 – за. Рішення прийнято. Дякуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Ще у нас залишилися відрядження чи ні?

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О. Ні. Ми закінчили.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Тоді, колеги…

 

ГЕРАЩЕНКО І.В.  Дякую.

Колеги, вибачте ще раз, бо у відрядженні, і тут якраз виступи були. Вибачте.

Дуже дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Вам дякуємо і бажаємо натхнення.

І ми тоді, колеги, перед тим як можна закрити засідання я хочу нагадати, що сьогодні зустріч з представниками Гватемали. І було б дуже добре, якби члени комітету теж підключилися.

Дуже вам дякую. І тоді до побачення.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Онлайн, пане Олександре?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Онлайн.

 

МОСОЛОВ Ю.О. Онлайн. 18:00 за Київським часом.

 

НЕСТЕРЕНКО Л.О.  Марія Миколаївна, я зможу вас зараз набрати, по телефону поговорити, або по WhatsApp? 

 

ІОНОВА М.М. Да. Я буду ще в літаку, але спробую підключитись.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую. До побачення.