Протокол засідання Комітету №119

22 вересня 2022, 12:43

Протокол№119

від 19.09.2022

В режимі відеоконференції о 10.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М.,  Бардіна М.О., Бобровська С.А.,

Ананченко М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко  О.С., Хоменко О.В., Шараськін А.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Льовочкіна  Ю.В., Юраш С.А.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про проект Закону про ратифікацію Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму (реєстр.№0164, ПУ).

Сітарчук Юрій Володимирович  – начальник  Служби Управління правового забезпечення Служби безпеки України.

 

2. Про формування делегації ВРУ для участі у 43-й Генеральній асамблеї Міжпарламентської асамблеї АСЕАН (МА АСЕАН) в якості спостерігача у період з 20 по 25 листопада 2022 року в Пномпені, Королівство Камбоджа.

Нечитайло Олександр В’ячеславович – директор Четвертого територіального департаменту МЗС України.

 

3. Про зміни у складі Постійної делегації ВРУ в Парламентській асамблеї НАТО.

 

Міжпарламентська співпраця

4. Про відрядження народного депутата України О.Семінського до м.Дюссельдорф, Німеччина  для участі у  міжнародній виставці  « GLASSTEC» у період з 21-24 вересня 2022 року.

5. Про відрядження народної депутатки України О.Коваль до Республіки Польща з метою участі у програмі EU4Skills в рамках діяльності компоненти 10 «Семінари зі стратегічного плану відновлення» у період з 29 вересня по 7 жовтня 2022 року.

6. Про відрядження народного депутата України Г.Немирі до м.Женева, Швейцарія з метою участі у семінарі Женевського центру  безпекової політики присвяченому питанням геополітики у східноєвропейському регіоні у світлі російського вторгнення до України у період з 2 по 7 жовтня 2022 року.

7. Про відрядження народних депутатів України, членів депутатської фракції Політичної партії  «Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” до м.Нікосія, Кіпр з метою участі у щорічному Кіпрському Саміті «The Economist» у період з 16 по 21 жовтня 2022 року.

8. Про відрядження народного депутата України О.Федієнка в м.Бухарест, Румунія у зв’язку з участю в конференції Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ)в період з 26 вересня по 14 жовтня 2022  року.

9. Про візит народних депутаток України А.Радіної, О.Устінової до м.Вашингтон (США) з метою просування українських інтересів в Сполучених Штатах Америки у період з 23 вересня по 1 жовтня 2022 року.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Богданова В.О., Ясько Є.О., Хоменко О.В.,

Нестеренко Л.О., Воронов В.А.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань та додати такі питання:

- про відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Варшава (Республіка Польща) з метою участі у міжнародній конференції «Європа-Польща-Україна: відбудуємо разом» у період з 3 по 7 жовтня 2022 року;

- про відрядження народних депутатів України О.Хоменко, М.Мезенцевої та В.Воронова до м.Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 23 по 29 вересня 2022 року з метою участі в Ukraine Forum.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

СЛУХАЛИ: Про включення до порядку денного засідання Комітету питання про відрядження народних депутаток України І.Геращенко та М.Іонової до м. Бірмінгем (Велика Британія) у період з 1 по 7 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції Консервативної партії 2022.

Виступили: Геращенко І.В., Мережко О.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Включити до порядку денного засідання Комітету зазначене вище питання.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму (реєстр.№0164, ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Сітарчук Ю.В., Бобровська С.А.,

Богданова В.О., Нестеренко Л.О., Яременко Б.В., Немиря Г.М.,

Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: Прийняти вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про формування делегації ВРУ для участі у 43-й Генеральній асамблеї Міжпарламентської асамблеї АСЕАН (МА АСЕАН) в якості спостерігача у період з 20 по 25 листопада 2022 року в Пномпені, Королівство Камбоджа.

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Нечитайло О.В.,

Бобровська С.А., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М., Іонова М.М.,

Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Висловивши підтримку налагодженню співробітництва з державами Тихоокеанського регіону,  рекомендувати Голові Верховної Ради України сформувати делегацію до 43-ї Генеральній асамблеї МПА АСЕАН на чолі з Керівництвом Верховної Ради України та зі складу представників депутатських фракцій у Верховній Раді України дотримуючись гендерного балансу в складі сформованої делегації, а в подальшому розпочати роботу із формування постійної делегації з врахуванням пропорційного представництва депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про зміни у складі Постійної делегації ВРУ в Парламентській асамблеї НАТО.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити членом Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО народного депутата України Жмеренецького Олексія Сергійовича  за квотою депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ».

Результати голосування: одноголосно.

 

4-10. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України О.Коваль до Республіки Польща з метою участі у програмі EU4Skills в рамках діяльності компоненти 10 «Семінари зі стратегічного плану відновлення» у період з 29 вересня по 7 жовтня 2022 року.

Про відрядження народного депутата України Г.Немирі до м.Женева, Швейцарія з метою участі у семінарі Женевського центру  безпекової політики присвяченому питанням геополітики у східноєвропейському регіоні у світлі російського вторгнення до України у період з 2 по 7 жовтня 2022 року.

Про відрядження народних депутатів України, членів депутатської фракції Політичної партії  «Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” до м.Нікосія, Кіпр з метою участі у щорічному Кіпрському Саміті «The Economist» у період з 16 по 21 жовтня 2022 року.

Про відрядження народного депутата України О.Федієнка в м.Бухарест, Румунія у зв’язку з участю в конференції Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ)в період з 26 вересня по 14 жовтня 2022  року.

Про візит народних депутаток України А.Радіної, О.Устінової до м.Вашингтон (США) з метою просування українських інтересів в Сполучених Штатах Америки у період з 23 вересня по 1 жовтня 2022 року.

Про відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Варшава (Республіка Польща) з метою участі у міжнародній конференції «Європа-Польща-Україна: відбудуємо разом» у період з 3 по 7 жовтня 2022 року.

Про відрядження народних депутаток України О.Хоменко, М.Мезенцевої та В.Воронова  до м.Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 23 по 29 вересня 2022 року з метою участі в Ukraine Forum.

Виступили: Мережко О.О., Бардіна М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М.,

Нестеренко Л.О., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати  зазначені вище візити  народних депутатів України у запропонованому у їх листах складі та форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

2) Надіслати рішення Комітету Голові Верховної Ради України щодо підтримки відрядження народних депутатів України О.Хоменко, М.Мезенцевої та В.Воронова до м.Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 23 по 29 вересня 2022 року з метою участі в Ukraine Forum після отримання доручень від керівництва Верховної Ради України щодо розгляду вказаного питання.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Про відрядження народних депутаток України І.Геращенко та М.Іонової до Великобританії з метою участі у з’їзду консерваторів Великобританії у період з 1 по 4 жовтня 2022 року.

Виступили: Геращенко І.В., Мережко О.О., Іонова М.М.,

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати відрядження народних депутаток України І.Геращенко та М.Іонової до Великобританії у період з 1 по 4 жовтня 2022 року у запропонованому у їх листах форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

2) Надіслати рішення Комітету Голові Верховної Ради України щодо підтримки зазначеного вище відрядження за умови отримання доручення від керівництва Верховної Ради України щодо розгляду цього питання.

Результати голосування: одноголосно.

 

12. СЛУХАЛИ: Про відрядження народного депутата України О.Семінського до м.Дюссельдорф, Німеччина  для участі у  міжнародній виставці  « GLASSTEC» у період з 21-24 вересня 2022 року.

Виступили: Мережко О.О., Семінський О.В.

 

Розгляд зазначеного вище питання перенесено на наступне засідання Комітету у зв’язку з відсутністю кворуму.

 

 

Голова Комітету                                                                          О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                       С.БОБРОВСЬКА