13 вересня відбулася зустріч членів Комітету з делегацією парламентаріїв та політиків африканських держав

14 вересня 2022, 14:07

13 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва відбулася зустріч з делегацією парламентаріїв та політиків африканських держав.

 

У зустрічі взяли участь народні депутати України, Перший заступник Голови Комітету Григорій Немиря, Секретар Комітету Соломія Бобровська, Голова підкомітету Комітету Олена Хоменко, член Комітету Ольга Руденко, а також Заступник Голови Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Марія Мезенцева.

З іноземної сторони у зустрічі взяли участь Роберт Ссентаму Киагулани, Лідер опозиційної партії «Національної платформи єдності» Уганди, Зітто Зубері Кабве, Лідер опозиційної політичної партії «Альянс за зміни та прозорості» Танзанії та Грегорі Мілс, представник партії Демократичний Альянс Південно-Африканської Республіки, Директор Фундації «Брентхарст».

В центрі дискусії під час зустрічі були питання безпекової, гуманітарної та соціально-економічної ситуації в Україні, а також впливу збройної агресії рф на продовольчу та енергетичну безпеку в світі.

В ході зустрічі обговорювалися питання воєнних злочинів та злочинів проти людяності, різних форм насильства проти цивільного населення України, притягнення до відповідальності винних осіб, перспектив створення в майбутньому спеціального міжнародного трибуналу, а також політики протидії інформаційній війні та пропаганді і санкцій у відношенні держави агресора.

Окрему увагу співрозмовники приділили розвитку міжпарламентського діалогу між Україною та державами Африки і розвитку культурного діалогу та економічного співробітництва.