5 серпня відбулася зустріч Голови Комітету Олександра Мережка з Надзвичайним і Повноважним Послом Чорногорії в Україні Драгіцею Понорац

05 серпня 2022, 16:15

 

5 серпня Голова Комітету Верховної Ради України з  питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Чорногорії в Україні Драгіцею Понорац.

Співрозмовники обговорили актуальну безпекову, гуманітарну та соціально-економічну ситуацію в Україні, питання допомоги Україні, в тому числі військово-технічної та проведення розмінування звільнених територій.

Також, в ході зустрічі обговорювалися питання воєнних злочинів та злочинів проти людяності, різних форм насильства проти цивільного населення України на окупованих територіях, притягнення до відповідальності винних осіб та визнання парламентами світу подій в Україні геноцидом Українського народу, а також створення спеціального міжнародного трибуналу.

Одним із головних питань зустрічі стало обговорення європейської та євроатлантичної інтеграції, розширення Європейського Союзу, співпраця у питанні подальшої європейської інтеграції України та набуття членства в ЄС.

Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність за послідовну підтримку України та надання допомогу і наголосив на важливості зміцнення допомоги з боку Чорногорії та розвитку міжпарламентського діалогу, зокрема здійснення візитів на рівні комітетів та груп дружби найближчим часом.