Порядок денний засідання Комітету 20.07.2022

18 липня 2022, 10:18

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

 20 липня 2022 року, о 10.00 (в режимі відеоконференції)

 

1.           Про інформацію Міністерства закордонних справ України щодо санкційної політики проти рф та актуальних питань зовнішньої політики в контексті протидій агресії росії.

2.           Проект Закону про транскордонне співробітництво (р. № 6082, КМУ).

Міжпарламентська співпраця:

3. Про візити Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва до США, Німеччини, Канади та Франції з метою обговорення питань військової та фінансової політики, посилення санкційної політики проти РФ та інших актуальних тем.

 4. Про візит народного депутата України Р.Умєрова до Республіки Туреччина у період з 12 по 13 липня 2022 року з метою вирішення питань гуманітарної допомоги.

 5. Про візит народного депутата України Р.Умєрова до Республіки Албанії у період з  14 по 15 липня 2022 року з метою проведення зустрічей з парламентською групою Соціалістичної партії Парламенту Албанії в рамках взаємодії в умовах військової агресії рф проти України.

6. Про візит народного депутата України Д.Наталухи до м. Стамбул (Турецька Республіка) у період з 21 по 22 липня 2022 року з метою участі у роботі Форуму глобального економічного впливу на Україну.

7. Про візит народного депутата України О.Гончаренка до м. Вашингтон (США) у період з 18 по 23 липня 2022 року з метою участі у слуханнях Комісії з безпеки та співробітництва в Європі під назвою "Зблизька, це особисто: боротьба за тимчасово окуповані території України".

8. Про візит народного депутата України Г.Васильченко до м. Лондон (Велика Британія) в період з 8 по 12 серпня 2022 року в рамках співпраці щодо поточної ситуації в Україні.

9. Про візит Голови Комітету І.Клипуш-Цинцадзе до м. Зальцбург (Республіка Австрія) у період з 21 по 23 серпня 2022 року з метою участі у міжнародному заході «DER- Dialog Eastern European Reorientation».

10. Про візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах Фолькетингу (Парламент Данії) у період 22 серпня 2022 року.

11. Про створення міжкомітетської робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності щодо імплементації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами та внесення змін до національного законодавства.

 

12. Про інформацію Першого заступника Голови Комітету Г.Немирі щодо участі у 26 Щорічному урядовому круглому столі "The Economist"  у м. Афіни (Греція) у період з 3 по 9 липня 2022 року.