Голова Комітету Олександр Мережко взяв участь у міжпарламентській конференції на тему «Росія та її союзники під час агресії Кремля проти України», яка проходила 29 червня 2022 року у м. Варшава (Республіка Польща)

01 липня 2022, 19:11

Голова Комітету Олександр Мережко взяв участь у міжпарламентській конференції на тему «Росія та її союзники під час агресії Кремля проти України», яка проходила 29 червня 2022 року у м. Варшава (Республіка Польща).

Захід відбувся за ініціативи депутата Сейму Республіки Польща, заступника Голови Комітету у закордонних справах Аркадіушем Мулярчиком та був присвячений обговоренню питань союзників росії в її агресії проти України. У конференції взяли участь голови комітетів у закордонних Латвії, Естонії, Литви, Польщі та США, члени парламентів іноземних держав, представники Європейської служби зовнішньої діяльності та експерти.

Головною метою проведення конференції стало донесення актуальної інформації щодо агресивної політики росії та її союзників та війни проти України.

У своєму виступі Голова Комітету Олександр Мережко акцентував увагу на неприйнятності політики умиротворення агресора у XXI столітті та наголосив, що держава-агресор боїться лише двох речей – солідарності між країнами, які хочуть зупинити агресора, та сили цих країн. На завершення свого виступу Олександр Мережко подякував польському народу за підтримку яку відчуває Україна з моменту вторгнення росії на територію України.

Під час свого перебування у Республіці Польща було проведено низку двосторонніх зустрічей, зокрема з Головою Комітету закордонних справ Сенату Польщі Богданом Кліхом, з метою обговорення безпекової ситуації в Україні та донесення інформації про воєнні злочини і злочини проти людяності, які вчиняє рф на території України.