Протокол засідання Комітету №98

07 червня 2022, 11:16

 

Протокол№98

від 03.06.2022

В режимі відеоконференції, о 12.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М, Бардіна М.О., Бобровська С.А., Ананченко М.О., Руденко О.С., Хоменко О.В., Геращенко І.В, Іонова М.М., Шараськін А.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні:. Юраш С.А., Льовочкіна Ю.В., Ясько Є.О. (лікарняний).

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про візит народного депутата України Д.Разумкова до м. Люблін (Республіка Польща) у період з 5 по 8 червня 2022 року з метою участі у заході "Конгрес місцевого врядування трьох морів".

 

 

2. Про візит народного депутата України Б.Торохтія до м. Лентваріс (Литовська Республіка) у період з 2 по 9 червня 2022 року з метою вивчення умов утримання, виховання та т.і. вихованців дитячого будинку "Перлинка".

Торохтій Богдан Григорович – народний депутат України.

 

 

 

 

3. Про візит народної депутатки України А.Радіної до м. Гаага (Нідерланди) у період з 5 по 8 червня ц.р. та м. Стокгольм (Швеція) у період з 9 по 10 червня 2022 року з метою обговорення питань, пов'язаних із заявкою України на вступ до Євросоюзу.

Радіна Анастасія Олегівна - народний депутат України.

 

 

4. Про візит народного депутата України М.Волинця до Сполучених Штатів Америки у період з 13 по 17 червня 2022 року з метою участі в Конгресі виробничих профспілок від Американської федерації праці.

 

 

5. Про візит народних депутатів України Ф.Веніславського, І.Герасименка, І.Копитіна до м. Гельсінкі (Республіка Фінляндія) у період з 5 по 10 червня 2022 року з метою проведення переговорів щодо постачання в Україну озброєння та військової техніки, а також проведення зустрічей щодо підтримки набуття Україною членства ЄС.

Веніславський Федір Володимирович – народний депутат України.

 

6. Про візит народного депутата України М.Лаби до м. Сігету-Мармацієй (Румунія) у період 6 червня 2022 року в рамках гуманітарної місії.

Лаба Михайло Михайлович - народний депутат України.

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: 1. Про візит народного депутата України Д.Разумкова до м. Люблін (Республіка Польща) у період з 5 по 8 червня 2022 року з метою участі у заході "Конгрес місцевого врядування трьох морів".

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України Д.Разумкова до м. Люблін (Республіка Польща) у період з 5 по 8 червня 2022 року з метою участі у заході "Конгрес місцевого врядування трьох морів" у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Б.Торохтія до м. Лентваріс (Литовська Республіка) у період з 2 по 9 червня 2022 року з метою вивчення умов утримання, виховання та т.і. вихованців дитячого будинку "Перлинка".

 

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України Б.Торохтія до м. Лентваріс (Литовська Республіка) у період з 2 по 9 червня 2022 року з метою вивчення умов утримання, виховання та т.і. вихованців дитячого будинку "Перлинка" у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України А.Радіної до м. Гаага (Нідерланди) у період з 5 по 8 червня ц.р. та м. Стокгольм (Швеція) у період з 9 по 10 червня 2022 року з метою обговорення питань, пов'язаних із заявкою України на вступ до Євросоюзу.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народної депутатки України А.Радіної до м. Гаага (Нідерланди) у період з 5 по 8 червня ц.р. та м. Стокгольм (Швеція) у період з 9 по 10 червня 2022 року з метою обговорення питань, пов'язаних із заявкою України на вступ до Євросоюзу у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4 СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України М. Волинця до Сполучених Штатів Америки у період з 13 по 17 червня 2022 року з метою участі в Конгресі виробничих профспілок від Американської федерації праці.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України М. Волинця до Сполучених Штатів Америки у період з 13 по 17 червня 2022 року з метою участі в Конгресі виробничих профспілок від Американської федерації праці у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

 

5. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України Ф.Веніславського, І.Герасименка, І.Копитіна до м. Гельсінкі (Республіка Фінляндія) у період з 5 по 10 червня 2022 року з метою проведення переговорів щодо постачання в Україну озброєння та військової техніки, а також проведення зустрічей щодо підтримки набуття Україною членства ЄС.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит депутатів України Ф.Веніславського, І.Герасименка, І.Копитіна до м. Гельсінкі (Республіка Фінляндія) у період з 5 по 10 червня 2022 року з метою проведення переговорів щодо постачання в Україну озброєння та військової техніки, а також проведення зустрічей щодо підтримки набуття Україною членства ЄС у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

 

 

6. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України М.Лаби до м. Сігету-Мармацієй (Румунія) у період 6 червня 2022 року в рамках гуманітарної місії.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України М.Лаби до м. Сігету-Мармацієй (Румунія) у період 6 червня 2022 року в рамках гуманітарної місії у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

 

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА