Протокол засідання Комітету №97

03 червня 2022, 11:08

Протокол№97

від 31.05.2022

 

вул. Грушевського, 5, кулуари ІІ поверх,

о 15.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Бардіна М.О., Ананченко М.О., Руденко О.С., Хоменко О.В.,

Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Геращенко І.В. (відрядження), Іонова М.М. (відрядження),

Немиря Г.М. (відрядження), Бобровська С.А. (відрядження),

Ясько Є.О. (лікарняний), Льовочкіна Ю.В. (відпустка).

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про подання депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» щодо заміни народного депутата України, заступника члена делегації Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі Євтушка Сергія Миколайовича на народного депутата України Крулька Івана Івановича.

 

2. Про  звернення Голови депутатської групи «Платформа за життя та мир» Ю.Бойка щодо представництва депутатської групи у складі постійних делегацій Верховної Ради України.

Шуфрич Нестор Іванович – народний депутат України.

 

3.Міжпарламентська співпраця.

3.1 Про візит народного депутата України Я.Железняка до м. Лондон (Великобританія) у період з 24 по 29 травня 2022 року з метою участі у роботі економічного форуму «Ukrainian Reconstruction Forum», організованого Лондонською школою економіки.

3.2. Про візит народного депутата України О.Аліксійчука до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у період з 25 по 30 травня 2022 року з метою проведення зустрічей з представниками Сейму Литовської Республіки.

3.3. Про візит народної депутатки України І.Совсун до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 26 по 27 травня 2022 року  з метою зустрічі з делегацією парламенту Нової Зеландії.

3.4. Про візит народної депутатки України Г.Михайлюк до м. Брюссель (Королівство Бельгія) та м. Париж (Французька Республіка) у період з 3 по 10 липня 2022 року з метою участі в Програмі візитів до Європейського Союзу.

3.5 Про візит членів Постійної делегації ПА ОБСЄ до м. Бірмінгем (Великобританія) у період з 27 червня по 13 липня 2022 року з метою участі у роботі Щорічної сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

3.6. Про візит народних депутатів України А.Осадчука, І.Совсун, К.Рудик, О.Шуляк, В.Галайчука, О.Санченка, М.Бардіної, Є.Кравчук до м. Дублін (Ірландія) у період з 31 травня по 8 червня 2022 року з метою участі у Конгресі партії «Альянс лібералів і демократів за Європу «ALDE».

3.7. Про візит народної депутатки України А.Скороход до м. Вашингтон (США) у період з 9 по 19 червня 2022 року з метою участі у Міжнародному GR Форумі.

3.8. Про візит народного депутата України С.Демченка до Королівства Іспанія у період з 1 по 9 червня 2022 року з метою участі у заходах на підтримку набуття Україною статусу країни-кандидата в члени ЄС.

3.9. Про візит народних депутатів України М.Мезенцевої, О. Хоменко, С.Бобровської, О.Мережка, О.Бакумова, Д.Лубінця, Л.Білозір, Ю.Овчинникової, А.Костюха та О.Вінтоняк до м. Братислава (Словацька Республіка) у період з 1 по 6 червня 2022 року з метою участі у саміті GLOBSEC 2022.

3.10. Про візит народних депутатів України М.Мезенцевої, Л.Забуранної, О.Хоменко, А.Радіної до м. Вашингтон (США) у період з 11 по 19 червня 2022 року з метою проведення зустрічей з парламентарями та представниками Уряду США щодо підтримки України.

3.11. Про візит народних депутатів України А.Драбовського, В.Безгіна, В.Рубльова, О.Копанчук, А.Ковальова до м.Варшава (Республіка Польща) у період з 1 по 4 червня 2022 року в рамках діяльності депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про подання депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» щодо заміни народного депутата України, заступника члена делегації Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі Євтушка Сергія Миколайовича на народного депутата України Крулька Івана Івановича.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити Крулька Івана Івановича заступником члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі замість народного депутата України Євтушка Сергія Миколайовича.

Результати голосування: одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Про звернення Голови депутатської групи «Платформа за життя та мир» Ю. Бойка щодо представництва депутатської групи у складі постійних делегацій Верховної Ради України.

Виступили: Мережко О.О., Шуфрич Н.І., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Звернення Голови депутатської групи «Платформа за життя та мир» Ю.Бойка щодо представництва депутатської групи у складі постійних делегацій Верховної Ради України взяти до відома.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 2.

 

 

3.Міжпарламентська співпраця.

 

3.1. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Я.Железняка до м.Лондон (Великобританія) у період з 24 по 29 травня 2022 року з метою участі у роботі економічного форуму «Ukrainian Reconstruction Forum», організованого Лондонською школою економіки

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: На прохання автора листа зняти з розгляду питання про здійснення вказаного відрядження, яке вже відбулося.

 

 

3.2. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України О.Аліксійчука до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у період з 25 по 30 травня 2022 року з метою проведення зустрічей з представниками Сейму Литовської Республіки.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України О.Аліксійчука до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у період з 25 по 30 травня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 1.

 

 

3.3. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України І.Совсун до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 26 по 27 травня 2022 року з метою зустрічі з делегацією парламенту Нової Зеландії.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народної депутатки України І.Совсун до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 26 по 27 травня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 4;

«проти» - 0;

«утримався» - 3;

 

 

3.4. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України Г.Михайлюк до м. Брюссель (Королівство Бельгія) та м. Париж (Французька Республіка) у період з 3 по 10 липня 2022 року з метою участі в Програмі візитів до Європейського Союзу.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народної депутатки України Г.Михайлюк до м. Брюссель (Королівство Бельгія) та м. Париж (Французька Республіка) у період з 3 по 10 липня 2022 року з метою участі в Програмі візитів до Європейського Союзу у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

«не голосував» - 1

 

 

3.5. СЛУХАЛИ: Про візит членів Постійної делегації ПА ОБСЄ до м.  Бірмінгем (Великобританія) у період з 27 червня по 13 липня 2022 року з метою участі у роботі Щорічної сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит членів Постійної делегації ПА ОБСЄ до м. Бірмінгем (Великобританія) у період з 27 червня по 13 липня 2022 року з метою участі у роботі Щорічної сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 4;

«проти» - 0;

«утримався» -2;

«не голосував» - 1

 

3.6. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України А.Осадчука, І.Совсун, К.Рудик, О.Шуляк, В.Галайчука, О.Санченка, М.Бардіної, Є.Кравчук до м.Дублін (Ірландія) у період з 31 травня по 8 червня 2022 року з метою участі у Конгресі партії «Альянс лібералів і демократів за Європу (ALDE).

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України А.Осадчука, І.Совсун, К.Рудик, О.Шуляк, В.Галайчука, О.Санченка, М.Бардіної, Є.Кравчук до м.Дублін (Ірландія) з метою участі у Конгресі партії «Альянс лібералів і демократів за Європу «ALDE» у запропонованих у листах форматах без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

«не голосував» - 1

 

 

3.7. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України А.Скороход до м.  Вашингтон (США) у період з 9 по 19 червня 2022 року з метою участі у Міжнародному GR Форумі.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: За результатами голосування («за»-3; «проти»-1; «утримався»-3; «не голосував»-1) звернення А. Скороход не набрало відповідної кількості голосів на свою підтримку.

 

 

3.8. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України С.Демченка до Королівства Іспанія  у період з 1 по 9 червня 2022 року з метою участі у заходах на підтримку України набути статусу країни-кандидата в члени ЄС.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України С.Демченка до Королівства Іспанія  у період з 1 по 9 червня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» - 2;

«не голосував» - 1.

 

 

3.9. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України М.Мезенцевої, О. Хоменко, С.Бобровської, О.Мережка, О.Бакумова, Д.Лубінця, Л.Білозір, Ю.Овчинникової, А.Костюха та О.Вінтоняк до м. Братислава (Словацька Республіка) у період з 1 по 6 червня 2022 року з метою участі у саміті GLOBSEC 2022.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит делегації Верховної Ради України з метою участі у саміті GLOBSEC 2022 у запропонованих у їхніх листах форматах без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

«не голосував» - 1.

 

 

3.10. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України М.Мезенцевої, Л.Забуранної, О.Хоменко, А.Радіної до м. Вашингтон (США) у період з 11 по 19 червня 2022 року з метою проведення зустрічей з парламентарями та представниками Уряду США щодо підтримки України.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України М.Мезенцевої, Л.Забуранної, О.Хоменко, А.Радіної до м. Вашингтон (США) у період з 11 по 19 червня 2022 року з метою проведення зустрічей з парламентарями та представниками Уряду США щодо підтримки України у запропонованих у їхніх листах форматах без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» -2;

«не голосував» - 1.

 

3.11. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України А.Драбовського, В.Безгіна, В.Рубльова, О.Копанчук, А.Ковальова до м.Варшава (Республіка Польща) у період з 1 по 4 червня 2022 року в рамках діяльності депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України А.Драбовського, В.Безгіна, В.Рубльова, О.Копанчук, А.Ковальова до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 1 по 4 червня 2022 року в рамках діяльності депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

«не голосував» - 1.

 

 

4.1. СЛУХАЛИ: Про включення до порядку денного засідання Комітету питання про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Виступили: Мережко О.О., Юраш С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Включити до порядку денного засідання Комітету питання про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4.2. СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Тищенка Миколу Миколайовича на підставі Протоколу засідання зазначеної депутатської групи від 12 травня 2022 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА