10 червня 2022 року відбулася зустріч голів комітетів Верховної Ради України з делегацією глобальної мережі парламентаріїв “Об’єднані заради України” (U4U)

11 червня 2022, 14:32

 

10 червня 2022 року відбулася зустріч голів комітетів Верховної Ради України з делегацією глобальної мережі парламентаріїв “Об’єднані заради України” (U4U).

У зустрічі взяли участь Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко та Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. 

Учасники зустрічі обговорили актуальну безпекову та гуманітарну ситуацію в Україні, збільшення військово-технічної допомоги та надання Україні тяжкого озброєння, питання відновлення зруйнованої інфраструктури та економіки України.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню європейської інтеграції України та надання статусу кандидата на вступ в Європейському Союзі.

Голови парламентських комітетів висловили вдячність за допомогу Україні та закликали європейських парламентаріїв сприяти підтримці найжорсткіших санкцій проти рф, а також подальшому наданні фінансово-економічної та гуманітарної допомоги нашій державі.