6 червня у віддаленому режимі відеоконференції відбулася зустріч Голови комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережко з Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Естонії М.Мікхельсоном та членами Комітету

06 червня 2022, 15:29

 

6 червня у віддаленому режимі відеоконференції Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко провів зустріч з  Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Естонії Марко Мікхельсоном, до якої долучилися інші члени Комітету.

 

Співрозмовники обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та воєнні злочини і злочини проти людяності, які вчиняє рф на території України та притягнення до відповідальності винних у їх здійсненні, зокрема можливості створення спеціального міжнародного трибуналу.

 

Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність естонським колегам за підтримку, військово-технічну та гуманітарну допомогу Україні.

 

Серед іншого, учасники зустрічі обговорили питання соціально-економічних наслідків війни рф проти України, розблокування Чорного моря для українських кораблів та майбутнього відновлення зруйнованої інфраструктури та виробництва.

 

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню європейської інтеграції, підтримки надання Україні статусу держави кандидата на вступ до Європейського Союзу, а також розвитку міжпарламентського діалогу та можливого візиту естонських парламентаріїв в Україну.