25 травня у віддаленому режимі відеоконференції відбулася зустріч Голови Комітету Олександра Мережко з Керівництвом Комісії у закордонних справах Конгресу депутатів Королівства Іспанії

27 травня 2022, 10:03

25 травня у віддаленому режимі відеоконференції відбулася зустріч Голови комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережко з Керівництвом Комісії у закордонних справах Конгресу депутатів Королівства Іспанії.

 

Учасники зустрічі обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та перспективи мирного врегулювання і припинення вогню, воєнні злочини та злочини проти людяності, які вчиняє рф на території України та притягнення до відповідальності винних у їх здійсненні.

 

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню європейської інтеграції, а також розвитку міжпарламентського діалогу та можливого візиту іспанських парламентаріїв в Україну.

Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність іспанським колегам за підтримку, військово-технічну та гуманітарну допомогу Україні і закликав сприяти її збільшенню та запровадженню найжорсткіших санкції для рф, у тому числі персональних.

 

У свою чергу іспанські парламентарії висловили підтримку європейській інтеграції нашої держави та надання Україні статусу держави-кандидата в члени Європейського Союзу.


Від Комітету, Голова Комісії Пау Марі-Клосе, Перший заступник Голови Комісії Хосе Ігнасіо Ечаніс Сальгадо, Другий заступник Голови Комісії Антон Гомес Рейно, Перша секретар Комісії Ноемі Вільяграса Керо та Друга секретар Комісії Марта Гонсалес Васкес.