Голова Комітету Олександр Мережко провів зустріч з депутатом Національної асамблеї провінції Квебек (Канада) Поль Робіталь

23 травня 2022, 17:11

23 травня відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка з депутатом Національної асамблеї провінції Квебек (Канада) Поль Робіталь.

Співрозмовники обговорили питання безпекову та гуманітарну ситуацію в Україні внаслідок збройної агресії рф проти України, ситуацію в акваторії Чорного моря, воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє рф на території України, покарання воєнних злочинців та санкційної політики по відношенню до держави-агресора, зокрема нафтового та газового ембарго.

 

В ході зустрічі окрему увагу було присвячено обговоренню воєнно-технічного, гуманітарного співробітництва, надання допомоги Україні та ролі діаспори, а також перспектив європейської інтеграції України.

Під час зустрічі Поль Робіталь передала заяву Національної асамблеї провінції Квебек (Канада), в якій засуджується війна проти України та висловила підтримку Національної асамблеї провінції Квебек.

В свою чергу Олександр Мережко наголосив на важливості надання Україні важкого озброєння та подальшого посилення санкційного тиску на рф.