Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про денонсацію Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків»

11 травня 2022, 17:02

 

11 травня 2022 року відбулося засідання Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва в режимі відео конференції. Члени Комітету розглянули проект Закону України «Про денонсацію Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків» (реєстр. № 0146) і рекомендували Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу та в цілому із виключенням його частини другої.  

У проекті пропонується денонсувати Угоду між Урядом України та Урядом Російської Федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків, вчинену 08 лютого 1995 року в м. Києві та ратифіковану Верховною Радою України 06 жовтня 1995 року.

Проект Закону є таким, що націлений на захист національних інтересів України та національної безпеки України.

Прийняття проекту Закону обумовлено необхідністю приведення договірно-правової бази України до сучасних реалій, а саме:

-        - фактом військової агресії Російської Федерації;

-        - фактом створення Російською Федерацією окупаційних адміністрацій на території Донецької та Луганської областей;

-        - порушенням зі сторони Російської Федерації принципів міжнародного публічного права та чинних міжнародних зобов’язань (Статуту ООН, Хельсінкського Заключного Акту та інших документів Наради з безпеки і співробітництва в Європі, Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року, Базових угод про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та інших).