Відбулася зустріч керівництва Комітету з керівництвом політичної партії Демократичний Альянс Південно-Африканської Республіки, членами Парламенту Південно-Африканської Республіки

04 травня 2022, 12:05

4 травня 2022 року відбулася зустріч керівництва Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з керівництвом політичної партії Демократичний Альянс Південно-Африканської Республіки, членами Парламенту Південно-Африканської Республіки Джоном Стінхейзеном та Грегом Міллсом.

У зустрічі взяли участь Голова Комітету Олександр Мережко та Перший заступник Голови Комітету Григорій Немиря.

Українські парламентарії повідомили іноземних колег про безпекову ситуацію в Україні, воєнні злочини та злочини проти людяності, які вчиняє рф на території нашої держави.

Парламентарії обговорили безпрецедентну гуманітарну ситуацію в результаті воєнної агресії рф та кричущу гуманітарну ситуацію в Україні, обстріли по пологовим будинкам, лікарням, школам, дитячим будинкам та вбивства цивільних, які вчиняють російські військові в Україні.

Під час зустрічі парламентарії обговорили питання створення Міжнародного трибуналу над державою агресором та злочинним режимом, а також процедури розгляду у Міжнародному суді ООН та санкційної політики у відношенні держави-агресора.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню підтримки України державами Африканського континенту та подальший розвиток міжпарламентського діалогу України та ПАР.