Відбулася спільна зустріч членів комітетів Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та з питань інтеграції Україні до Європейського Союзу з членами комітетів у закордонних справах та європейських справ Національної Асамблеї Португальської Республіки

03 травня 2022, 18:11

 

3 травня 2022 року в режимі відео конференції відбулася зустріч членів комітетів Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та  з питань інтеграції Україні до Європейського Союзу з членами комітетів у закордонних справах та європейських справ Національної Асамблеї Португальської Республіки.

 

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні сьогодні та подальші кроки співпраці між країнами. Зокрема, українські парламентарі повідомили своїх колег про воєнні злочини та злочини проти людяності, які вчиняє Російська Федерації на території України.

 

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню європейської та євроатлантичної інтеграції та подальших кроків наближення членства України в Європейський Союз, а також відвідання португальськими парламентаріями України найближчим часом.


Голови та члени комітетів Верховної Ради України висловили вдячність за підтримку, допомогу Україні та закликали португальських парламентарів сприяти збільшенню допомоги Україні та запровадженню найжорсткіших санкції для Російської Федерації.

 

З української сторони у зустрічі взяли участь голови комітетів О.Мережко та І.Климпуш-Цинцадзе, члени комітетів Верховної Ради України Ірина Геращенко, Марія Іонова, Вадим Галайчук, Андрій Шараськін.