Члени Комітету провели зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні (за сумісництвом)

06 листопада 2019, 14:49

5 листопада 2019 року Члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народні депутати України О.Руденко, О.Хоменко та С.Юраш зустрілись із Надзвичайним і Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні за сумісництвом Мері Патріцією Терстон.

 

Під час зустрічі, проведеної на прохання новозеландської сторони, було обговорено поточну політичну ситуацію в Україні, а також стан і перспективи розвитку двосторонніх міжпарламентських відносин  між Україною та Новою Зеландією.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанням протидії російській збройній агресії на Донбасі і необхідності повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

 

Обговорюючи питання міжпарламентського співробітництва сторони наголосили на важливості продовження та поглиблення взаємодії по лінії міжпарламентських груп дружби, а також члени Комітету повідомили про роботу в напрямку створення такої групи з парламентом Нової Зеландії та зазначили, що працювати у згаданій групі виявили бажання понад 31 народний депутат Верховної Ради України.

 На завершення зустрічі сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх взаємин, особливо було відзначено важливість активізації двосторонньої співпраці у торгівельно-економічній сфері.