У період з 19 по 27 липня 2023 року під час засідань Комітету були розглянуті та ухвалені важливі рішення, які стосуються протидії агресії російської федерації проти України, а саме:

 

·        Комітет рекомендує Верховній Раді України схвалити проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, парламентів та урядів країн Групи Семи, держав - членів Європейського Союзу та НАТО, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» щодо забезпечення обміну та повернення в Україну військовополонених захисників Маріуполя (реєстр. № 9525). Метою проекту Постанови є схвалення Звернення Верховної Ради України до міжнародних інституцій щодо активізації міжнародних та національних зусиль задля звільнення та повернення в Україну всіх українських військовополонених та незаконно утримуваних осіб – громадян України, забезпечення притягнення до відповідальності всіх осіб, винних у вчиненні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України шляхом створення спеціального міжнародного трибуналу. Прийняття цієї Постанови стане черговим кроком до зміцнення загальної позиції міжнародного співтовариства у протистоянні російській агресії та сприятиме поверненню військовополонених та незаконно утримуваних громадян України, а також засудженню дій російської федерації на спеціальному міжнародному трибуналі.

·        Комітет рекомендує Верховній Раді України схвалити проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), парламентів та урядів її держав-членів про необхідність позбавлення російської федерації членства в ЮНЕСКО ((реєстр. № 9535). Метою проекту Постанови є прийняття Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), парламентів та урядів її держав-членів про необхідність позбавлення російської федерації членства в ЮНЕСКО у відповідь на варварське знищення державою-агресором об’єктів культурної спадщини на території України, у тому числі об’єктів, включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО відповідно до Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини.


 

·     Комітет підтримав подальше поглиблення контактів та обміну візитами з Республікою Північна Македонія, а також створення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Ангола.

 

  .

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 09:53
19 квітня 2024 09:33
16 квітня 2024 17:27
15 квітня 2024 17:54
15 квітня 2024 09:10
09 квітня 2024 17:00
04 квітня 2024 14:48
04 квітня 2024 14:23
03 квітня 2024 17:09
14 березня 2024 17:21