РІЧНИЙ ЗВІТ

про діяльність депутатської групи Верховної Ради України

з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея за 2016 рік


 

14 квітня 2016 року відбулась зустріч членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея (далі – депутатська група) з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні  Лі Янг-Гу, в ході якої було досягнута домовленість про організацію офіційного візиту української делегації до Республіки Корея.

 

З 30 червня по 3 липня 2016 року відбувся візит до Республіки Корея (далі – РК) депутатської групи, до складу якої увійшли народні депутати України Ларін С.М., Корчик В.А., Павленко Ю.О., Тарута С.О., Яриніч К.В.

Депутатська група провела понад 14 зустрічей з представниками політичного, економічного та культурно-гуманітарного сектору, зокрема: зі Спікером Національної Асамблеї Республіки Корея Чонг Се Гюном, Головою Комітету Національної Асамблеї Республіки Корея з питань земельних ресурсів, інфраструктури і транспорту Чо Джонг Сіком та членами цього Комітету, Президентом компанії POSCO DAEWOO Кім Юнг-Сангом, Першим заступником Міністра науки, інформаційно-комунікаційних технологій і планування майбутнього Республіки Корея Хонг Намкі, представниками Федерації промисловців Кореї, Другим заступником Міністра з питань земельних ресурсів, інфраструктури і транспорту Чой Джонг-Хо,  Міністром сільського господарства, продовольства та сільських  справ Республіки Корея Лі Донг-Пілом,  Президентом Українського культурного центру в м. Сеул Шим Сіль, керівництвом POSCO Engineering & Construction, радником медіа групи «Мегьонг» Ю Джанг Хи, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея  в Україні Хо Сун Чоль, заступником Президента Samsung Electronics Кім До Хьоном, ректором Університету Ханянг Янг Му Лі та ін.

На зустрічі зі Спікером Національної Асамблеї Республіки Корея Чонг Се Гюном було обговорено широке коло питань щодо активізації ролі парламентів по відзначенню 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між державами та 80-річчя депортації етнічних корейців з Далекого Сходу у 2017 р., лібералізації візового режиму для короткострокових поїздок, поглибленню економічного, культурного і гуманітарного співробітництва. Висловлено подяку РК щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, і надання південнокорейським урядом гуманітарної і фінансової допомоги  нашій державі. Окремо поставлено питання про створення корейського освітнього центру в Україні. Спікер Національної Асамблеї Республіки Корея зазначив, що буде особисто відстежувати всі порушені питання, а також сприятиме розвитку програм в Україні по захисту етнічних корейців.

Під час зустрічі з  Головою Комітету Національної Асамблеї Республіки Корея з питань земельних ресурсів, інфраструктури і транспорту Чо Джонг Сіком (Президент групи дружби «Республіка Корея-Україна» у попередньому 19 скликанні Національної Асамблеї Республіки Корея) та членами цього Комітету було домовлено про координацію дій між депутатськими групами щодо сприяння на парламентському рівні відзначенню 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між державами у 2017 р. та захисту прав етнічних корейців в Україні.

 

Члени депутатської групи приймали активну участь в роботі трьох україно-корейських економічних форумів (14 червня, 2 жовтня,                    30 листопада), які проводились вперше за всю історію двосторонніх відносин між Україною та Республікою Корея.  Головним практичним результатом проведення цих форумів стала розробка Майстер-плану з розвитку двосторонніх економічних відносин, реалізація якого допоможе вивести економічне партнерство на новий взаємовигідний рівень.

 

21 вересня 2016 року відбулась зустріч Голови Верховної Ради України Парубія А.В. та членів депутатської групи з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу. Було домовлено про початок роботи над організацією візитів Спікера Національної Асамблеї Республіки Корея в Україну і Голови Верховної Ради України до Республіки Корея.

 

Депутатська група сприяла, в рамках своїх повноважень,  проведенню Третього засідання Міжурядової українсько-корейської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва, яке відбулось 3 жовтня                       2016 року.

 

Члени депутатської групи провели три зустрічі з Президентом асоціації корейців України Кан Ден Сіком (23 червня, 20 вересня,                                          26 жовтня 2016 року). Наразі ведеться робота з розробки плану заходів з нагоди 80-річчя депортації етнічних корейців з Далекого Сходу.

 

З 14 квітня по 30 листопада 2016 року членами депутатської групи проведено понад 20 робочих зустрічей безпосередньо з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу, а також представниками всіх корейських делегацій, які здійснювали візити в Україну протягом зазначеного періоду.

 

Наразі тривають переговори з корейською стороною щодо організації  взаємних офіційних візитів спікерів парламентів двох держав, роботи над проведенням заходів, присвячених 25-річчю встановлення дипломатичних відносин  і 80-річчю депортації етнічних корейців з Далекого Сходу. Постійно корегується перспективний план заходів на 2017 рік  депутатською групою Національної Асамблеї Республіки Корея.

Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Корея й надалі продовжуватиме активну діяльність з метою поглиблення відносин між державами у політичній, економічній, культурній та гуманітарній сферах.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Звіти 8 скликання”

15 лютого 2019 14:23
14 лютого 2019 15:21
13 лютого 2019 12:28
08 лютого 2019 11:08
07 лютого 2019 11:16
18 січня 2019 10:52
09 січня 2019 11:39
04 січня 2019 11:42
03 січня 2019 11:26
27 грудня 2018 11:30