Протокол№183

від 06.12.2023

 

 

 


 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М, Бардіна М.О., Пушкаренко  А.М. Геращенко І.В, Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Шараськін А.А., Юраш  С.А., Яременко  Б.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Копиленко О.Л.(лікарняний), Руденко О.С.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1. Про затвердження пропозицій до Плану законопроектної роботи на 2024 рік.

2.            Про внесення змін до складу Постійних делегацій Верховної Ради України ПА ОБСЄ та ПА НАТО.

3.            Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Мальта.

4.            Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Зімбабве.

5.            Про результати робочого візиту до м. Миколаїв 30 листопада 2023 року представників комітетів ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і з питань правоохоронної діяльності з метою проведення зустрічі з членами Ради зовнішньої політики Фолькетингу (Парламенту) Королівства Данія.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В., Немиря

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету враховуючи зміну черговості розгляду питань.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» -0;

«утримався» -0;

не голосував - 4.

 

 

1.            СЛУХАЛИ: Про затвердження пропозицій до Плану законопроектної роботи на 2024 рік.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Геращенко І.В., Немиря Г.М., Василенко О.І., Іонова М.М., Яременко Б.В.

 

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати, узгоджені та опрацьовані з усіма суб’єктами права законодавчої ініціативи, пропозиції Комітету до Плану законопроектних робіт Верховної Ради України на 2024 рік із врахуванням висловлених членами Комітету зауважень.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» -0;

«утримався» -0.

 

 

2.            СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу Постійних делегацій Верховної Ради України ПА ОБСЄ та ПА НАТО.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховній Раді України затвердити пропоновані зміни депутатською фракцією політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» у складі постійних делегацій Верховної Ради України у ПА ОБСЄ та ПА НАТО, а саме:

-                      затвердити заступником члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі, народного депутата України ЄВТУШКА Сергія Миколайовича за квотою депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» замість народного депутата України КРУЛЬКА Івана Івановича на підставі відповідного подання депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» від 22 листопада 2023 року;

-                      затвердити заступником члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО народного депутата України КРУЛЬКА Івана Івановича за квотою депутатської фракції Політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" замість народного депутата України ЄВТУШКА Сергія Миколайовича на підставі відповідного подання депутатської фракції Політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" від 22 листопада 2023 року;

-                     затвердити заступником члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО народного депутата України ЦИМБАЛЮКА Михайла Михайловича за квотою депутатської фракції Політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" замість народного депутата України ПУЗІЙЧУКА Андрія Вікторовича на підставі відповідного подання депутатської фракції Політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" від 22 листопада 2023 року.

Результати голосування:

«за» -10;

«проти» -0;

«утримався» -0;

не голосував -1.

 

 

3.            СЛУХАЛИ: Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Мальта.

Виступили: Мережко О.О., Ясько Є.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Мальта і рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» -0;

«утримався» -0;

не голосували -3.

 

 

4.            СЛУХАЛИ: Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Зімбабве.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., 

 

УХВАЛИЛИ: Обрати координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Зімбабве голову підкомітету С. Юраша.

Результати голосування: одноголосно.

 

5.СЛУХАЛИ: Про результати робочого візиту до м. Миколаїв 30 листопада 2023 року представників комітетів ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і з питань правоохоронної діяльності з метою проведення зустрічі з членами Ради зовнішньої політики Фолькетингу (Парламенту) Королівства Данія.

Виступили: Мережко О.О., Юраш С.А., Яременко  Б.В.

 

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Голови Комітету про результати робочого візиту до м. Миколаїв 30 листопада 2023 року представників комітетів ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і з питань правоохоронної діяльності з метою проведення зустрічі з членами Ради зовнішньої політики Фолькетингу (Парламенту) Королівства Данія взяти до відома.

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку