Протокол№180

від 15.11.2023

 

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М, Бардіна М.О., Копиленко О.Л, Геращенко І.В, Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш  С.А., Яременко  Б.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Пушкаренко  А.М.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1              Про інформацію МЗС України щодо позиції України стосовно арабо-ізраїльського врегулювання в контексті нападу на державу Ізраїль 7 жовтня 2023 року та у зв’язку з прийняттям 9 листопада 2023 року проекту резолюції ГА ООН стосовно ізраїльських поселень на окупованих територіях Палестини, включаючи Східний Єрусалим, а також на окупованих Голанських висотах (А/С.4/78/L.15).

Точицький Микола Станіславович – заступник Міністра закордонних справ України.

2.            Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Міжнародною організацією права розвитку про заснування представництва Міжнародної організації права розвитку в Україні (р. № 0230, КМУ).

Сугак Людмила Петрівна – заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції.

3.            Про проект Закону про припинення дії Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією (р. № 0231, ПУ).

Горяйнов Роман В'ячеславович – директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

4.            Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Мальта.

5.            Різне.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В., Немиря

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету враховуючи зміну черговості розгляду питань.

Результати голосування:

«за» -9;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

не голосував -3.

 

 

1.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Міжнародною організацією права розвитку про заснування представництва Міжнародної організації права розвитку в Україні (р. № 0230, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Сугак Л.П., Копиленко О.Л.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -10;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

не голосував -2.

 

2.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією (р. № 0231, ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Горяйнов Р.В., Василенко О.І., Яременко Б.В.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок та із пропозиціями Комітету до його тексту з метою приведення його у відповідність до вимог Закону України «Про міжнародні договори України» та безпосередньо до термінології міжнародного договору, а саме замінивши словосполучення «припинення дії» у всіх відмінках на слово «денонсація» у всіх відмінках.

Результати голосування:

«за» -10;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

не голосував -2.

 

 

3.            СЛУХАЛИ: Про інформацію МЗС України щодо позиції України стосовно арабо-ізраїльського врегулювання в контексті нападу на державу Ізраїль 7 жовтня 2023 року та у зв’язку з прийняттям 9 листопада 2023 року проекту резолюції ГА ООН стосовно ізраїльських поселень на окупованих територіях Палестини, включаючи Східний Єрусалим, а також на окупованих Голанських висотах (А/С.4/78/L.15).

Виступили: Мережко О.О., Точицький М.С., Яременко Б.В., Ясько Є.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В., Іонова М.М. 

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію заступника Міністра закордонних справ України М. Точицького про інформацію МЗС України щодо позиції України стосовно арабо-ізраїльського врегулювання в контексті нападу на державу Ізраїль 7 жовтня 2023 року та у зв’язку з прийняттям 9 листопада 2023 року проекту резолюції ГА ООН стосовно ізраїльських поселень на окупованих територіях Палестини, включаючи Східний Єрусалим, а також на окупованих Голанських висотах (А/С.4/78/L.15) взяти до відома.

 

 

4.            СЛУХАЛИ: Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Мальта.

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Копиленко О.Л., Яременко  Б.В., Ясько Є.О.

 

УХВАЛИЛИ: Обрати координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Мальта голову підкомітету Є. Ясько.

Результати голосування: одноголосно.

 

5.            Різне.

СЛУХАЛИ: Про роботу депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із зарубіжними країнами протягом 2023 року.

Виступили: Мережко О.О., Копиленко О.Л., Яременко  Б.В., Немиря Г.М.

 

 

УХВАЛИЛИ: Направити листа керівникам/співголовам депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із зарубіжними країнами з проханням надіслати до Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва  річний звіт про діяльність групи за 2023 рік до кінця січня 2024 відповідно до пункту 4.6 Положення  “Про депутатські групи Верховної Ради України  з міжпарламентських зв‘язків з іноземними державами”.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку