Протокол№177

від 11.10.2023

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Пушкаренко  А.М., Геращенко І.В, Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Яременко Б.В.,

 

Відсутні: Юраш С.А., Ясько Є.О.(відрядження).

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1              Про проект Закону про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом Сирійської Арабської Республіки про сприяння та взаємний захист інвестицій (р. № 0228, КМУ).

Бігун Надія Валеріївна – заступник Міністра економіки України.

2              Про звернення Генерального секретаря Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН А.С. Абдул Рахмана щодо запровадження обов'язкових щорічних внесків для членів-спостерігачів в Асамблеї.

3              Про візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах та з питань оборони Стортингу Норвегії.

4              Про затвердження персонального складу делегацій членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з метою візиту до Бундестагу у період 7 - 8.11.2023 (Берлін, ФРН) та до Європейських інституцій у період 27 - 28.11.2023 (Брюссель, Бельгія).

5              Про внесення змін до керівного складу депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Камерун.

6              Про внесення змін до керівного складу депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Корея.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Руденко О.С.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та додати питання:

-                про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Королівством Камбоджа, (пропозиція голови підкомітету Комітету О. Руденко).

Результати голосування:

«за» -10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

   не голосував – 1.

 

 

1.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом Сирійської Арабської Республіки про сприяння та взаємний захист інвестицій (р. № 0228, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Бігун Н.В., Немиря Г.М., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом Сирійської Арабської Республіки про сприяння та взаємний захист інвестицій» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -11;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

 

 

2.            СЛУХАЛИ: Про звернення Генерального секретаря Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН А.С. Абдул Рахмана щодо запровадження обов'язкових щорічних внесків для членів-спостерігачів в Асамблеї.

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Яременко Б.В., Пушкаренко  А.М., Іонова М.М., Немиря Г.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України сплатити обов'язковий щорічний внесок для членів-спостерігачів в Асамблеї та сформувати постійну делегацію Верховної Ради України до Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН.

Результати голосування:

«за» -6;

«проти» - 1;

«утримався» - 4.

 

Пропозиція першого заступника Голови Комітету Г. Немирі сформувати постійну делегацію Верховної Ради України до Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН з представників фракцій і груп Верховної Ради України дев’ятого скликання за результатами голосування («за»- 4, «проти»-0, «утрималось» -7) не була підтримана.

Пропозиція Голови Комітету О. Мережка рекомендувати Голові Верховної Ради України сформувати постійну делегацію Верховної Ради України до Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН за результатами голосування («за»- 4, «проти»-4, «утрималось» -2) не була підтримана.

Пропозиція члена Комітету І. Геращенко сформувати постійну делегацію Верховної Ради України до Міжпарламентської Асамблеї АСЕАН лише з представників фракцій Верховної Ради України дев’ятого скликання за результатами голосування («за»- 5, «проти»-1, «утрималось» -4) не набрала достатньої кількості голосів на свою підтримку.

 

 

3.            СЛУХАЛИ: Про візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах та з питань оборони Стортингу Норвегії.

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати доцільність проведення такого візиту та зустрічі з норвезькими парламентаріями у запропоновану в листі дату.

Результати голосування:

«за» -7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосували – 4.

 

4.            СЛУХАЛИ: Про затвердження персонального складу делегацій членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва щодо візиту до Бундестагу у період 7 - 8.11.2023 (Берлін, ФРН) та до Європейських інституцій у період 27 - 28.11.2023 (Брюссель, Бельгія).

Виступили:Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Сформувати делегації з членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, а саме: О. Мережка, Г. Немирі, О. Копиленка, А. Пушкаренка, А. Шараськіна, М. Іонової, І. Геращенко, Є. Ясько, І. Кривошеєва, О. Руденко та Б. Яременка для здійснення візиту до Бундестагу(Берлін, ФРН) та для здійснення візиту до Європейських інституцій у період 27 - 28.11.2023 (Брюссель, Бельгія) у складі О. Мережка, Г. Немирі, А. Пушкаренка, А. Шараськіна, М. Іонової, Є. Ясько, І. Геращенко,  І. Кривошеєва, О. Руденко та Б. Яременка та забезпечити їх фінансування за рахунок коштів передбачених для міжнародної діяльності Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5.            СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Камерун.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: На підставі рішення зборів групи від 26 вересня 2023 року, рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити запропоновану зміну у складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Камерун, а саме:

-                увільнити КАБАЧЕНКА Володимира Вікторовича, члена депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», з посади співголови депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Камерун;

-                затвердити співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Камерун, народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ГОЛОС» БОБРОВСЬКУ Соломію Анатоліївну.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6.             СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Корея.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: На підставі рішення зборів групи від 2жовтня 2023 року, рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити запропоновану зміну у складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея, а саме:

-                     увільнити ЛАРІНА Сергія Миколайовича з посади співголови депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея та затвердити його заступником співголови згаданої депутатської групи;

-                 затвердити співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея народного депутата України, члена депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» НІКОЛАЄНКА Андрія Івановича, увільнивши його з посади заступника співголови цієї групи.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7.            СЛУХАЛИ: Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Королівством Камбоджа.

Виступили: Мережко О.О., Руденко О.С.

 

УХВАЛИЛИ: Обрати координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Королівством Камбоджа заступника Голови комітету А. Пушкаренка.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку