Протокол№176

від 28.09.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 15:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Пушкаренко  А.М., Геращенко І.В, Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Копиленко О.Л.(лікарняний)

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1               Про проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" в частині фінансування Міністерства закордонних справ України (р.  № 10000, КМУ).

Кулеба Дмитро Іванович – Міністр закордонних справ України.

2.            Про проведення Другого Парламентського саміту Кримської платформи, що проходитиме 24 жовтня 2023 року у м. Прага (Чеська Республіка).

Колісниченко Борис Миколайович – Перший заступник керівника Управління забезпечення міжпарламентських зв'язків Апарату Верховної Ради України.

Подольський Дем’ян Олексійович - керівник відділу Управління забезпечення міжпарламентських зв'язків Апарату Верховної Ради України.

3.            Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Китайською Народною Республікою.

4.             Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Коста-Рика.

5.            Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Султанатом Оман.

Юраш Святослав Андрійович – Народний депутат України IX скликання.

6.            Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Ісландія.

Пушкаренко Арсеній Михайлович – народний депутат України IX скликання.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Юраш С.А., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» -7;

«проти» - 0;

«утримався» -0;

   не голосували – 5.

 

 

1.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" в частині фінансування Міністерства закордонних справ України (р.  № 10000, КМУ).

Виступили: Мережко О.О.,Кулеба Д.І., Яременко Б.В., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати поданий Кабінетом Міністрів України проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" в частині фінансування Міністерства закордонних справ України (р.  № 10000, КМУ).

Результати голосування:

«за» -10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосував - 2.

 

 

2.            СЛУХАЛИ: Про проведення Другого Парламентського саміту Кримської платформи, що проходитиме 24 жовтня 2023 року у м. Прага (Чеська Республіка).

Виступили: Мережко О.О., Колісниченко Б.М., Подольський Д.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати керівництву ВРУ включити до складу делегації Верховної Ради України для участі у Другому Парламентському саміті Кримської платформи представників усіх фракцій Верховної Ради України, а також 2-3 члени Комітету.

Результати голосування:

«за» -10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосували - 2.

 

 

3.            СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Китайською Народною Республікою.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити запропоновані зміни у складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою, а саме:

-                 увільнити співголову депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» ТРУХІНА Олександра Миколайовича, який склав депутатські повноваження;

-                 затвердити співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» НИКОРАК Ірину Петрівну, увільнивши її від виконання обов’язків секретаря цієї групи;

-                 затвердити секретарем депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою  народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» ЧОРНОМОРОВА Артема Олеговича.

Результати голосування:

«за» -9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосували - 3.

 

 

4.                      СЛУХАЛИ: Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Коста-Рика.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Юраш С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Обрати координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Коста-Рика голову підкомітету С. Юраша.

Результати голосування:

«за» -8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосували - 3.

 

 

5.            Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Султанатом Оман.

Виступили: Мережко О.О., Юраш С.А.

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Султанатом Оман і рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

Результати голосування:

«за» -7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосували - 5.

 

6.            СЛУХАЛИ: Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Ісландія.

Виступили: Мережко О.О., Пушкаренко А.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ісландія і рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

Результати голосування:

«за» -8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосували - 4.

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку