Протокол №174

від 13.09.2023

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Пушкаренко  А.М., Геращенко І.В, Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Копиленко О.Л., Шараськін А.А., Ясько Є.О.(відрядження).

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1              Про проект Постанови Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентських асамблей, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з проведенням Російською Федерацією незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Квас Ілля Євгенійович – начальник Шостого Управління Міністерства закордонних справ України.

2.            Про перспективи міжпарламентської співпраці та парламентської дипломатії в умовах обмежень виїзду народних депутатів України за кордон.

3.            Про візити делегацій Комітету до Німеччини, США, Великобританії та Франції, а також до Європейських інституцій (м. Брюссель).

4              Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Федеративною Республікою Бразилія.

5              Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Державою Лівія.

6              Про внесення змін до Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2023 рік.

Климпуш-Цинцадзе Іванна Орестівна – Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

7              Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ісландія.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» -7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

   не голосували - 3

 

 

1.            СЛУХАЛИ: Про проект Постанови Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентських асамблей, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з проведенням Російською Федерацією незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В., Квас І.Є., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентських асамблей, урядів та парламентів іноземних держав у зв’язку з проведенням російською федерацією незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» та рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект Постанови Верховної Ради України до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України ІХ скликання та прийняти його за основу та в цілому із техніко-юридичними правками.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2.            СЛУХАЛИ: Про перспективи міжпарламентської співпраці та парламентської дипломатії в умовах обмежень виїзду народних депутатів України за кордон.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Мосолов Ю.О., Геращенко І.В., Яременко Б.В., Климпуш-Цинцадзе І.О.

 

УХВАЛИЛИ: 1) направити спільного листа Голові Верховної Ради України від Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітету ВРУ з питань інтеграції України до Європейського Союзу щодо пріоритетів парламентської дипломатії у 2023-2024 роках в умовах обмежень виїзду народних депутатів України за кордон.

2) Першому заступнику Голови Комітету Г. Немирі разом з секретаріатом Комітету підготувати, узгодити з Комітетом ВРУ з питань інтеграції України до Європейського Союзу та направити відповідного листа Голові ВРУ з усіма висловленими пропозиціями.

 

3.            СЛУХАЛИ: Про візити делегацій Комітету до Німеччини, США, Великобританії та Франції, а також до Європейських інституцій (м. Брюссель).

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В. Кривошеєв І.С., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення візиту делегації Комітету до парламенту ФРН у період 7-8 листопада та до Європейських інституцій – у період 27-28 листопада ц.р. в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2023 рік та орієнтувати МЗС України щодо здійснення зазначених вище заходів .

Результати голосування:

«за» -8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

не голосувавли - 2.

 

 

4-7.

-                     Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Федеративною Республікою Бразилія зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Грецькою Республікою.

-                     Про формування депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Державою Лівія.

-                     Про внесення змін до Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2023 рік.

-                     Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ісландія

 

Розгляд зазначених вище питань перенесено на наступне засідання Комітету у зв’язку з відсутністю кворуму.

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку