Протокол №172

від 24.08.2023

 

 

 

 

вул.Грушевського,5, кулуари ВРУ,

2 поверх о 14:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Пушкаренко А.М., Геращенко І.В, Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко  Б.В.

 

Відсутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Ясько Є.О.,

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1.            Про проект Закону про вихід з Угоди про співробітництво у розв’язанні проблем ВІЛ-інфекції (реєстр.№0222, КМУ).

Слободніченко Марина Костянтинівна - заступник Міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції.

2.            Про проект Закону про вихід з Угоди про надання медичної допомоги громадянам держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав та Протоколу про механізм реалізації Угоди про надання медичної допомоги громадянам держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав у частині порядку надання медичних послуг (реєстр.№0223, КМУ).

Слободніченко Марина Костянтинівна - заступник Міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції.

3.                 Про проект Закону про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав (реєстр.№0224, КМУ).

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

 

Перед початком розгляду законопроектів Нестеренко Л.О. поінформувала членів Комітету, що у зв’язку з браком часу Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України не встигає підготувати науково-експертні висновки до них , що передбачено частиною 2, ст.103 Регламенту Верховної Ради України, тож розгляд законопроектів відбуватиметься за відсутності таких висновків.

 

 

1.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід з Угоди про співробітництво у розв’язанні проблем ВІЛ-інфекції (реєстр.№0222, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Драп’ятий Б.Є., Василенко О.І., Нестеренко  Л.О.

В ході розгляду було відзначено, що стаття 19 Угоди передбачає, що кожна Сторона може розірвати цю Угоду врегулювавши фінансові та інші зобов'язання, які виникли за час дії Угоди з 2000 року. Надані документи до законопроекту не містять інформації про фінансові та інші зобов'язання, які виникли за час дії Угоди або про їх відсутність. Однак, у пояснювальній записці до проекту Закону за підписом Міністра охорони здоров’я України В.Ляшка зазначається, що реалізація Закону не потребує фінансування з державного та/або місцевих бюджетів, а також міститься інформацію, що зазначений законопроект не проходив погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади.

Таким чином фінансово-економічні розрахунки і погодження заінтересованими центральними органами виконавчої влади відсутнє.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про вихід з Угоди про співробітництво у розв’язанні проблем ВІЛ-інфекції за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -7 ;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 2.

 

2.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід з Угоди про надання медичної допомоги громадянам держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав та Протоколу про механізм реалізації Угоди про надання медичної допомоги громадянам держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав у частині порядку надання медичних послуг (реєстр.№0223, КМУ)

Виступили: Мережко О.О., Слободніченко М.К. , Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про вихід з Угоди про надання медичної допомоги громадянам держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав та Протоколу про механізм реалізації Угоди про надання медичної допомоги громадянам держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав у частині порядку надання медичних послуг за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

 

3.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав (реєстр.№0224, КМУ).

Виступили:

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

Додаток: підписні листи, на 5 арк.

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку