Протокол №171

від 24.08.2023

 

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Геращенко І.В, Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Копиленко О.Л., Пушкаренко  А.М., Іонова М.М.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1.            Про проект Закону про зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про реадмісію (реєстр.№0219, КМУ).

Драп'ятий Богдан Євгенович – заступник Міністра внутрішніх справ України.

2.            Про проект Закону про вихід з Угоди про співробітництво держав — учасниць СНД у створенні, використанні та розвитку міждержавної мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг на національні ринки (реєстр.№0220, КМУ).

Качка Тарас Андрійович – заступник Міністра економіки України - Торговий представник України.

3.                 Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі попередження розповсюдження хвороби, що спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції) ( реєстр.№0221, КМУ).

Слободніченко Марина Костянтинівна – заступник Міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» -9;

«проти» - 1;

«утримався» - 0;

 

 

1.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про реадмісію (реєстр.№0219, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Драп’ятий Б.Є., Василенко О.І., Нестеренко  Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про реадмісію за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок та пропозиції Комітету до його тексту, а саме виключивши у частині першій запропонованого законопроекту слова «статті 10 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про реадмісію».

Результати голосування: одноголосно.

 

2.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід з Угоди про співробітництво держав — учасниць СНД у створенні, використанні та розвитку міждержавної мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг на національні ринки (реєстр.№0220, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про вихід з Угоди про співробітництво держав — учасниць СНД у створенні, використанні та розвитку міждержавної мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг на національні ринки  за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

3.            СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі попередження розповсюдження хвороби, що спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції) ( реєстр.№0221, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Слободніченко М.К. , Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі попередження розповсюдження хвороби, що спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції) за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку