Протокол №170

від 23.08.2023

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 10:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Іонова М.М., Кривошеєв  І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Геращенко І.В, Копиленко О.Л., Пушкаренко  А.М.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

1.            Про стан виконання Рекомендацій комітетських слухань " Робота консульської служби України в період війни " від 11 травня 2023 року в частині збільшення фінансування консульських служб України за кордоном.

Горяйнов Роман В'ячеславович – директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

2.            Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль — Косеуць (р. № 0217, КМУ).

Юрченко Анна Станіславівна – заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань європейської інтеграції.

3.            Про проект Закону про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту (р. № 0218, КМУ).

Юрченко Анна Станіславівна – заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань європейської інтеграції.

4.            Про участь представників ВРУ у 18-му Форумі ООН з управління Інтернетом (IGF) з 8 по 12 жовтня 2023 року на тему: "Інтернет, якого ми прагнемо – це розширення можливостей всіх людей".

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету, включивши до нього пропозицію першого заступника Голови Комітету Немирі  Г.М. щодо заслуховування питання про стан розгляду листа Комітету на адресу Голови ВРУ щодо перспектив міжпарламентської співпраці та парламентської дипломатії в умовах заборони де факто відряджень народних депутатів за кордон результати голосування: одноголосно).

 

 

1.                 СЛУХАЛИ: Про стан виконання Рекомендацій комітетських слухань " Робота консульської служби України в період війни " від 11 травня 2023 року в частині збільшення фінансування консульських служб України за кордоном.

Виступили: Мережко О.О., Горяйнов Р.В., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Горяйнова Р.В. взяти до відома.

 

 

2.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль — Косеуць (р. № 0217, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Юрченко А.С., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль — Косеуць» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -8;

«проти» - 0;

«утримався» - 1;

«не голосував» -1.

 

 

3.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту (р. № 0218, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Юрченко А.С.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» -8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосували» -2.

 

 

4.                 СЛУХАЛИ: Про участь у 18-му Форумі ООН з управління Інтернетом (IGF) з 8 по 12 жовтня 2023 року на тему: "Інтернет, якого ми прагнемо – це розширення можливостей всіх людей".

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Яременко Б.В.. Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати участь представників Верховної Ради України Крячка М.В. та Штепи С.С. у роботі 18-го Форуму ООН з управління Інтернетом (IGF) у онлайн форматі зважаючи на те що, що участь і засідання Форуму відбуватимуться у гібридному форматі.

Результати голосування: одноголосно.

 

Пропозиція щодо відрядження представників Верховної Ради України Крячка  М.В. та Штепи С.С. з метою участі у роботі 18-го Форуму ООН з управління Інтернетом (IGF) без залучення коштів Верховної Ради України не була підтримана (результати голосування: «за» - 1, «проти»-1, «утрималось» -7, «не голосував»-1).

 

5.            СЛУХАЛИ: Про стан розгляду листа щодо перспектив міжпарламентської співпраці та парламентської дипломатії в умовах заборони де факто відряджень народних депутатів за кордон.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію, подану секретаріатом Комітету, щодо стану розгляду листа стосовно перспектив міжпарламентської співпраці та парламентської дипломатії в умовах заборони де факто відряджень народних депутатів за кордон взяти до відома.

 

 

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку