Протокол №165

від 19.07.2023

 

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Копиленко О.Л., Пушкаренко  А.М., Геращенко І.В Іонова М.М., Кривошеєв І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Бардіна М.О.(відпустка), Немиря Г.М.( відрядження).

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

 

 

1.                 Щодо правового статусу російської федерації в Організації Об’єднаних Націй та можливостей припинення її членства у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Скуратовський Валентин Михайлович – директор Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України.

 

2.            Щодо парламентських та місцевих виборів в російської федерації 10 вересня 2023 року та протидії намірам проводити вибори на тимчасово окупованих територіях України.

Квас Ілля Євгенійович – начальник Шостого Управління Міністерства закордонних справ України.

Іваньков Ігор Олексійович– представник Служби зовнішньої розвідки України.

Решмеділов Микита Сергійович – представник Служби зовнішньої розвідки України.

3.             Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Румунією.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету враховуючи пропозицію С.Юраша щодо включення до порядку денного питання:

-                      Про створення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ангола.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» -0.

«не голосував» -2.

 

 

1.            СЛУХАЛИ: Щодо правового статусу російської федерації в Організації Об’єднаних Націй та можливостей припинення її членства у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Виступили: Мережко О.О., Скуратовський В.М., Кривошеєв І.С., Геращенко І.В., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію щодо правового статусу російської федерації в Організації Об’єднаних Націй та можливостей припинення її членства у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй взяти до відома та з метою необхідності повторного, глибшого й ґрунтовнішого розгляду цього питання залучити до роботи причетних представників ЦОВВ України для вироблення ефективної, спільної та узгодженої стратегії дій задля досягнення поставленої мети.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

 

2.            СЛУХАЛИ: Щодо парламентських та місцевих виборів в російської федерації 10 вересня 2023 року та протидії намірам проводити вибори на тимчасово окупованих територіях України.

Виступили: Мережко О.О., Скуратовський В.М.

 

УХВАЛИЛИ: З метою покращення координації між законодавчою та виконавчою гілками державної влади Комітет прийняв рішення про створення Робочої групи з опрацювання цього питання та визначив необхідність підготовки звернень Верховної Ради України із загаданого питання, перше з яких, має бути ухвалене вже найближчим часом, а друге – безпосередньо в день проведення виборів.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

 

3              СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Румунією.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати запропоновану зміну у керівному складі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Румунією і рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Румунією народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» ЛЕОНОВА Олексія Олександровича замість народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» МАРЧЕНКО Людмили Іванівни на підставі відповідного подання Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва від 19 липня 2023 року.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

4              СЛУХАЛИ: Про створення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ангола.

Виступили: Мережко О.О., Юраш С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ангола і рекомендувати Голові Верховної ради України затвердити її склад.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

Голова Комітету                                                                    О.МЕРЕЖКО

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку