Протокол №162

від 05.07.2023

 

 

 

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Пушкаренко  А.М., Іонова М.М., Кривошеєв І.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Геращенко І.В.(відрядження), Руденко О.С.

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.                 Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій (р. № 0201, КМУ).

Качка Тарас Андрійович – заступник Міністра економіки України - Торговий представник України.

2.            Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі карантину рослин (р. № 0210, КМУ).

Висоцький Тарас Миколайович – Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Пивоваров Андрій Андрійович – директор Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Міністерства аграрної політики та продовольства України.

3.            Про зовнішньо-політичні механізми боротьби з обходом санкцій проти росії.

Нагорнюк-Данилюк Олександр Олександрович - Перший заступник Керівника Департаменту з питань юстиції та правоохоронної діяльності Офісу Президента України.

Вдовиченко Андрій Вікторович – завідувач відділу торговельно-економічного співробітництва Директорату з питань зовнішньої політики та стратегічного партнерства Офісу Президента України.

Сидоренко Петро Сергійович- державний експерт управління з питань санкційної політики служби з питань зовнішньополітичної безпеки та міжнародного співробітництва Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

Ярмольський Андрій Ігорович – заступник керівника служби з питань зовнішньополітичної безпеки та міжнародного співробітництва - керівник управління з питань санкційної політики Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

Єніна Людмила Анатоліївна – Т.в.о. директора Департаменту економічної дипломатії та санкційної політики Міністерства закордонних справ України.

Загребельська Агія Аббасівна – Керівник напрямку мінімізації корупційних ризиків в санкційній політиці Національного агентства з питань запобігання корупції.

Левченко Віталій Вікторович – заступник начальника 2 відділу 4 управління Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Алєксєєнко Андрій Вікторович – Перший заступник Голови Служби зовнішньої розвідки України.

4.            Про підтримку кандидатури пана Асафа Гаджиєва на посаду Генерального секретаря ПАЧЕС під час 62-ї Генеральної Асамблеї, яка відбудеться під головуванням України в листопаді 2023 року.

Пуртова Анна Анатоліївна – Народний депутат України IX скликання.

Покотило Василь Іванович – Посол з особливих доручень Другого територіального департаменту МЗС України.

5.           Про візит в Україну делегації членів депутатської групи Собранія Республіки Північна Македонія з міжпарламентських зв'язків з Верховною Радою України та інших прихильних до України депутатів у період  з 17 по 19 липня 2023 року (лист народного депутата України Зуба В.О. від 21 червня 2023 року).

Зуб Валерій Олексійович – народний депутат України IX скликання, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Північна Македонія.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» -0.

«не голосував» -3.

У зв’язку з відсутністю заступника Міністра економіки України – Торгового представника України Т. Качки, під час розгляду питання «Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій», Головою Комітету було запропоновано розглянути зазначене питання після розгляду питання другого порядку денного та члени Комітету не висловили заперечень щодо пропозиції.

 

2.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі карантину рослин (р. № 0210, КМУ)

Виступили: Мережко О.О., Копиленко О.Л., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом російської федерації про співробітництво в галузі карантину рослин» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» -0.

«не голосував» -2.

 

1.                 СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій (р. № 0201, КМУ)

Виступили: Мережко О.О., Качка Т.А.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та у цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0.

«не голосував» -1.

 

3.                 СЛУХАЛИ: Про зовнішньо-політичні механізми боротьби з обходом санкцій проти росії.

Виступили: Мережко О.О., Сидоренко П.С., Копиленко О.Л., Немиря  Г.М., Іонова М.М., Ярмольський А.І., Єніна Л.А., Загребельська  А.А., Левченко В.В., Алєксєєнко А.В., Ясько Є.О., Нагорнюк –Данилюк О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію про зовнішньо-політичні механізми боротьби з обходом санкцій проти росії взяти до відома.

 

4.            -5. СЛУХАЛИ: Про підтримку кандидатури пана Асафа Гаджиєва на посаду Генерального секретаря ПАЧЕС під час 62-ї Генеральної Асамблеї, яка відбудеться під головуванням України в листопаді 2023 року.

-      Про візит в Україну делегації членів депутатської групи Собранія Республіки Північна Македонія з міжпарламентських зв'язків з Верховною Радою України та інших прихильних до України депутатів у період  з 17 по 19 липня 2023 року (лист народного депутата України Зуба В.О. від 21 червня 2023 року).

 

Розгляд зазначених вище питань перенесено на наступне засідання комітету у зв’язку з відсутністю кворуму.

 

 

Голова Комітету                                                          О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                       А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку