Протокол №161

від 27.06.2023

 

 

 

 

 

В режимі відеоконференції о 20:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Копиленко О.Л., Пушкаренко А.М., Геращенко І.В., Іонова М.М., Кривошеєв І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Бардіна М.О.(лікарняний), Юраш С.А.

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.                 Про проект Постанови Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного агентства з атомної енергії, Європейського Союзу, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Організації Північноатлантичного договору, Ради Європи та їх парламентських асамблей, парламентів та урядів іноземних держав щодо запобігання ядерній катастрофі на Запорізькій атомній електростанції та протидії ядерному шантажу російської федерації, держави – ядерного терориста"(р. № 9429, внесений народним депутатом України Стефанчуком  Р.О. та іншими).

2.            Про проект Постанови Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до учасників Саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО) у Вільнюсі (Литовська Республіка) 11 липня 2023 року" (р. № 9430, внесений народним депутатом України Стефанчуком  Р.О. та іншими).

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М., Копиленко О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1.                 СЛУХАЛИ: Про проект Постанови Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного агентства з атомної енергії, Європейського Союзу, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Організації Північноатлантичного договору, Ради Європи та їх парламентських асамблей, парламентів та урядів іноземних держав щодо запобігання ядерній катастрофі на Запорізькій атомній електростанції та протидії ядерному шантажу російської федерації, держави – ядерного терориста.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України включити згаданий проект Постанови Верховної Ради України до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийняти його за основу і в цілому із врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» - 0.

 

 

2.            СЛУХАЛИ: Про проект Постанови Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до учасників Саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО) у Вільнюсі (Литовська Республіка) 11 липня 2023 року".

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України включити згаданий проект Постанови Верховної Ради України до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийняти його за основу і в цілому із врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» -0.

 

 

 

Голова Комітету                                                          О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                       А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку