Протокол №156

від 17.05.2023

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Пушкаренко А.М. Геращенко І.В., Іонова М.М., Кривошеєв І.С., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Ясько Є.О, Яременко Б.В.

 

Відсутні: Бардіна М.О (лікарняний), Копиленко О.Л.

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій (р. № 0201, КМУ).

Петрук Віталій Вікторович – державний секретар Міністерства економіки України.

Тищенко Ганна Федорівна – директор Департаменту міжнародних спорів  Міністерства юстиції України.

Глюдзик Сергій Михайлович – начальник відділу Головного управління контррозвідувального забезпечення Служби безпеки України.

 

2. Про проект Закону про ратифікацію Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу про відповідальність і відшкодування до Картахенського протоколу про біобезпеку (р. № 0204, ПУ).

Стрілець Руслан Олександрович – Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України.

Краснолуцький Олександр Васильович – перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

 

3. Про затвердження Рекомендацій комітетських слухань на тему "Робота консульської служби України в період війни", які відбулися 11 травня 2023 року.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Геращенко І.В..

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету враховуючи пропозицію О.Мережка про перенесення пункту 3 порядку денного Комітету на наступне засідання.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1.           СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій (р. № 0201, КМУ)

В ході розгляду члени Комітету звернули увагу, що запропонований до розгляду Кабінетом Міністрів України законопроект не містить жодних фінансово-економічних розрахунків ризиків для України та одноголосно висловили думку щодо неможливості розгляду вказаного проекту Закону без належного фінансового-економічного обґрунтування з метою запобігання настання негативних наслідків для держави Україна та її інвесторів.

Відповідно до частини першої, пункту 3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, підставою для повернення законопроекту, проекту іншого акта без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні є відсутність фінансово-економічного обґрунтування законопроекту, проекту іншого акта, якщо головний комітет не вважає за можливе розглядати його без такого обґрунтування.

Виступили: Мережко О.О., Петрук В.В., Тищенко Г.Ф., Яременко Б.В., Немиря Г.М., Глюдзик С.М., Нестеренко Л.О., Геращенко І.В., Василенко О.І.

 

УХВАЛИЛИ: Відповідно до частини до частини першої статті 94 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати Голові Верховної Ради України повернути проект Закону України «Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій» (реєстр.№ 0201, від 19.04.2023) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу про відповідальність і відшкодування до Картахенського протоколу про біобезпеку (р. № 0204, ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Стрілець Р.О., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про ратифікацію Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу про відповідальність і відшкодування до Картахенського протоколу про біобезпеку» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0.

«не голосував»-1.

 

 

Голова Комітету                                                                                О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                 А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку