Протокол №147

від 24.02.2023

вул. Грушевського, 5, кулуари ІІ поверх,

о 9:50

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Бардіна М.О, Копиленко О.Л., Іонова М.М.,

Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В.

Відсутні: Немиря Г.М., Геращенко І.В., (відрядження), Ясько Є.О.  (відпустка).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.         Про повернення до розгляду проекту Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці початку повномасштабної загарбницької війни російської федерації проти України (р. № 9034, Стефанчук Руслан Олексійович та ін.), який було розглянуто на засіданні Комітету 20 лютого 2023 року (Протокол №144).

2.         Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці початку повномасштабної загарбницької війни російської федерації проти України (р. № 9034, Стефанчук Руслан Олексійович та ін.).

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про повернення до розгляду проекту Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці початку повномасштабної загарбницької війни російської федерації проти України (р. № 9034, Стефанчук Руслан Олексійович та ін.).

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Повернутись до розгляду проекту Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці початку повномасштабної загарбницької війни російської федерації проти України (р. № 9034, Стефанчук Руслан Олексійович та ін.)

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів і урядів демократичних держав та міжнародних організацій з нагоди річниці початку повномасштабної загарбницької війни російської федерації проти України (р. № 9034, Стефанчук Руслан Олексійович та ін.).

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України включити проект Постанови до порядку денного дев’ятої сесії дев’ятого скликання Верховної Ради України та схвалити Звернення з врахуванням попередніх пропозицій Комітету, ухвалених на його засіданні 20 лютого 2023 (Протокол №144), та з такими доповненням:

- пункт 2 резулятивної частини Звернення викласти в такій редакції: «2) висловлює вдячність Генеральній Асамблеї ООН, а також лідерам демократичних держав світу, парламентам, урядам, громадським об’єднанням та громадянам іноземних держав і міжнародним організаціям, які засудили російську агресію і доклали істотних зусиль для підтримки і захисту Українського народу в його справедливій боротьбі проти російських загарбників;»;

- підпункт четвертий пункту 6 викласти в такій редакції: «підтримати, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським і схвалену Генеральною Асамблеєю ООН у резолюції «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні» Формули миру, що спрямована на відновлення миру та міжнародної безпеки на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаного державного кордону, припинення розв’язаної російською федерацією війни проти України, притягнення до відповідальності осіб винних у розв’язанні цієї війни та вчиненні воєнних злочинів проти населення України, унеможливлення здійснення будь-яких нових актів агресії, захоплення територій суверенних держав у майбутньому, ядерного і продовольчого шантажу та руйнувань й забруднення навколишнього середовища.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0.

 

 

Голова Комітету                                                                                О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                 А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку