Протокол №143

від 08.02.2023

 

В режимі відеоконференції о 12.00

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л.,

Шараськін А.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С.,

Ясько Є.О., Яременко Б.В.

Відсутній: Юраш С.А.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1.      Про стан відносин України з державами Південного Кавказу.

Перебийніс Євген Петрович – заступник Міністра закордонних справ України.

 

2. Про проект Закону про зупинення у відносинах України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь дії Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів та Протоколу про внесення змін і доповнень до Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів від 15 квітня 1994 року (р.  №  0184, КМУ)

Бережна Тетяна Василівна – заступник Міністра економіки України.

 

3. Про проект Закону про вихід з Угоди про проведення узгодженої політики у визначенні транспортних тарифів (р. № 0185, КМУ).

 

Шкураков Василь Олександрович – перший заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 

4. Про пріоритети діяльності депутатських груп та постійних делегацій Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з іноземними країнами в умовах повномасштабної агресії рф проти України.

Перебийніс Євген Петрович – Заступник Міністра закордонних справ України.

 

5. Інформація новопризначеного Посла України в Болгарії О.К. Ілащук про стан і майбутній розвиток співробітництва між Україною та Болгарією і перспективи розвитку міжпарламентського співробітництва в 2023 році.

 

6. Про лист керівника депутатської групи з міжпарламентських зв’язків Верховної Ради України з Швейцарською Конфедерацією В.Воронова стосовно підписання меморандуму між Верховною Радою України та Національною радою Федеральних зборів Швейцарської Конфедерації.

 

7. Про внесення змін до складу постійних делегацій Верховної Ради України ОБСЄ та ПАЧЕС.

 

8. Про інформацію Голови Комітету О.Мережка щодо відрядження до Сполучених Штатів Америки.

            Мережко Олександр Олександрович – Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

 

 

СЛУХАЛИ: 1) Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Мосолов Ю.О.,

Бардіна  М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету:

1) з врахуванням зміни порядку черговості розгляду питань;

2) розгляд пунктів 5 та 6 порядку денного перенести на наступне засідання Комітету на прохання доповідачів.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про зупинення у відносинах України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь дії Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів та Протоколу про внесення змін і доповнень до Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів від 15 квітня 1994 року (р. № 0184, КМУ)

Виступили: Мережко О.О., Бережна Т.В. Немиря Г.М., Василенко О.І, Нестеренко Л.О., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд питання проекту Закону про зупинення у відносинах України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь дії Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів та Протоколу про внесення змін і доповнень до Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів від 15 квітня 1994 року (р.№ 0184, КМУ) на наступне засідання Комітету з метою отримання повної інформації щодо ситуації зі співробітництва у згаданій сфері.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 3.

 

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про стан відносин України з державами Південного Кавказу.

Виступили: Мережко О.О., Перебийніс Є.П., Ясько Є.О., Яременко Б.В.,

Геращенко І.В., Шараськін А.А., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію заступника Міністра закордонних справ України Є.Перебийніса про стан відносин України з державами Південного Кавказу взяти до відома.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід з Угоди про проведення узгодженої політики у визначенні транспортних тарифів (р. № 0185, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Шкураков В.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про пріоритети діяльності депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з іноземними країнами в умовах повномасштабної агресії рф проти України.

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити напрацьовані пріоритети діяльності депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з іноземними країнами в умовах повномасштабної агресії рф проти України та рекомендувати надіслати їх керівництву Верховної Ради України та керівникам депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з іноземними країнами для врахування в роботі.

 

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу постійних делегацій Верховної Ради України ОБСЄ та ПАЧЕС.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Яременко Б.В.,

Копиленко  О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити пропоновані депутатськими фракціями політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та Політичної партії «ГОЛОС» зміни у складі постійних делегації Верховної Ради України у ПА ОБСЄ та ПАЧЕС, а саме:

- членом Постійної делегації ВРУ у ПА ОБСЄ народного депутата України ЮРЧИШИНА Ярослава Романовича за квотою депутатської фракції Політичної Партії «ГОЛОС»;

 - заступником члена Постійної делегації ВРУ у ПА ОБСЄ  народного депутата України ПІПУ Наталію Романівну за квотою депутатської фракції Політичної Партії «ГОЛОС»;

 - заступником члена Постійної делегації ВРУ у ПАЧЕС народного депутата України МЕЙДИЧА Олега Леонідовича за квотою депутатської фракції політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

6. СЛУХАЛИ: Про інформацію Голови Комітету О.Мережка щодо відрядження до Сполучених Штатів Америки.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В., Немиря Г.М., Геращенко І.В.,

Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Голови Комітету О.Мережка щодо відрядження до Сполучених Штатів Америки взяти до відома та за підсумками обговорення зазначеного питання направити листи на адресу голів комітетів Сенату та Палати представників Конгресу США що опікуються питаннями зовнішніх зносин щодо здійснення візиту Комітету до Сполучених Штатів Америки з метою інтенсифікації співпраці.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку