Протокол №141

від 03.02.2023

В режимі відеоконференції о 10.00

 

 

Головувала: заступниця Голови Комітету Бардіна М.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Копиленко О.Л., Геращенко І.В.,

Іонова М.М., Шараськін А.А., Юраш С.А, Ясько Є.О.,

Яременко Б.В.

Відсутні: Мережко О.О.(відрядження), Руденко О.С.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо привілеїв, імунітетів і пільг, наданих Організації та Офісу Організації в Україні (р. № 0186, КМУ).

Холостенко Іван Іванович – директор Департаменту державного протоколу Міністерства закордонних справ України.

 

2. Про пріоритетні напрями роботи Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ в 2023 році.

Потураєв Микита Русланович – народний депутат України.

Скуратовський Валентин Михайлович – директор Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України.

 

3. Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) та парламентів її держав-учасниць щодо неприпустимості участі членів парламенту російської федерації в роботі статутних органів Асамблеї (р. № 8396, н.д.Р.Стефанчук та ін.)

Потураєв Микита Русланович – Голова Постійної делегації Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі

Фролов Павло Валерійович – народний депутат України.

Скуратовський Валентин Михайлович – директор Департаменту міжнародних організацій МЗС України.

 

 

СЛУХАЛИ: 1) Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Бардіна М.О., Немиря Г.М., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

Пропозиція членів Комітету І.Геращенко та М.Іонової про включення до порядку денного засідання Комітету питання про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями (р.№3735) за результатами голосування («за» - 3, «проти» - 0; «утрималось» - 4) не була підтримана.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо привілеїв, імунітетів і пільг, наданих Організації та Офісу Організації в Україні (р. № 0186, КМУ).

Виступили: Бардіна М.О., Холостенко І.І., Немиря Г.М., Богданова В.О. Василенко О.І.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати вказаний проект Закону за основу та в цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про пріоритетні напрями роботи Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ в 2023 році.

Виступили: Бардіна М.О., Потураєв М.Р., Скуратовський В.М.,

Яременко  Б.В., Немиря Г.М., Мосолов Ю.О.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію про пріоритетні напрями роботи Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ в 2023 році взяти до відома.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) та парламентів її держав-учасниць щодо неприпустимості участі членів парламенту російської федерації в роботі статутних органів Асамблеї (р.№ 8396, н.д. Р.Стефанчук та ін.)

Виступили: Бардіна М.О. Потураєв М.Р., Нестеренко Л.О., Мосолов Ю.О.,

Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України включити проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) та парламентів її держав- учасниць щодо неприпустимості участі членів парламенту російської федерації в роботі статутних органів Асамблеї» до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийняти його за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок та із запропонованим Комітетом доповненням, а саме: 

-        у проекті Звернення після абзацу третього додати абзац такого змісту: «посилаючись на Звернення Верховної Ради України від 8 вересня 2016 року щодо проведення незаконних виборів до державної думи російської федерації на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь та на Заяву Верховної Ради України від 22 вересня 2021 року стосовно невизнання та незаконності проведення чергових виборів депутатів державної думи російської федерації та нелегітимності сформованого за результатами таких виборів парламенту, та нагадуючи, що у 2021 році голосування до державної думи російської федерації відбувалося на тимчасово окупованих територіях України із залученням до виборів громадян України з незаконно виданими паспортами громадянина російської федерації, що є юридично нікчемним.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Заступниця Голови Комітету                                                                     М.БАРДІНА

 

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку